Specijalizacijom u obiteljskom smještaju protiv sezonalnosti!

Jasmina Simić sa otoka Vira, pasionirani je ljubitelj windsurfanja i stand-up paddlinga, ali je ujedno i vlasnica obiteljskog smještaja na otoku Viru. Te dvije ljubavi odlučila je spojiti u jedno i upravo je to bio povod našem razgovoru s njom. Jasmina je naime odlučila da želi većinom ugostiti u svoj smještaj goste koji su takodjer ljubitelji vodenih sportova, a uz malo truda takve uopće nije teško pronaći.

Čitajte dalje...

Ovakva jedna poslovna filozofija privlaćenja posebne ciljne skupine gostiju kakvu je prepoznala i Jasmina ima niz prednosti i predstavlja sjajno rješenje za bolji buking, popunjenje predsezone i postsezone i razvitak same destinacije u tom smjeru. A sve može početi jednim malim ambicioznim korakom malog iznajmljivača.

 

Gosti počinju dolaziti već u proljeće

U svijetu postoji cijeli rezorti za windsurfere bilo da su to profesionalni sportaši ili rekreativci. Mnoge naše destinacije u Hrvatskoj su pogodne za aktivni odmor, biciklizam, planinarenje, pa čak i nordijsko penjanje, kite boarding, vodene sportove kao ronjenje, spomenuti wind surfing, stand-up paddling i još jako jako puno toga gdje nam se čak i jezik sapliče izgovarajući. No ovdje je riječ o ozbiljnim interesima turista koji se ne smiju zanemarivati. Ne biste vjerovali koliko različitih vrsta sportova postoji a s time i interesnih skupina turista koji to obožavaju i čekaju idealne odmorišne destinacije za sebe. Bol na Braču je primjerice takodjer prepoznat kao idealna destincija za windsurfere. A jeste li znali da jedni od najboljih europskih jahača vjetrova posjećuju upravo Pelješac na kojem svakodnevno hvataju Maestral?

Ovo je takozvani "Stand up paddling"

U proljeće kada većina iznajmljivača ima zaključane apartmane, počinje puhati maestral koji omogućuje prve korake u svijet windsurfa, a organiziraju se i dodatni izleti koje sportaši obožavaju i koji im pružaju osim aktivnog odmora kao prvog odabira i poseban nezaboravni doživljaj otkrivanja netaknute prirode, slikovitih uvala i uvalica te kulturnih znamenitosti mjesta - priča nam uzbudljivo Jasmina.

 

Vodeni sportovi sve popularniji

I zamislite samo kad se susretnu domaćin i gost koji su oboje zaljubljenici u prirodu i isti sport. Tada nastaje i jedno prijateljstvo, a za gosta to je doživljaj i sigurna karta za povratak i iduće godine.

Vodeni sportovi su sve popularniji u svijetu te kao takvi postaju nezaobilazan element aktivnog odmora današnjeg turista. Kombinacija jedrenja na dasci uz vjetar i veslanja na dasci prilagođena je svakoj turističkog lokaciji koja želi kreirati cjeloživotni doživljaj za svog gosta i na taj način stvoriti razlog za njegov povratak. Na taj način se obogaćuje ponuda smještaja i istovremeno obogaćuje odmor gosta, a hrvatski turizam se promovira na nov i moderan način dodajući jedinstvene vrijednosti.

Windsurferi već mogu početi dolaziti u proljeće...

Kad se nađu i domaćin i gost sa istim interesima to je dobitna kombinacija!

Isto tako, vlasnik smještaja zna najbolje kako može svoj smještaj prilagoditi svojim gostima kao na primjer omogućiti im poseban  i siguran prostor za smještaj sportske opreme i slično. Takav domaćin najbolje poznaje potrebe svojih gostiju i tu leži tajna zadovoljnog gosta.

I cijela priča se širi dalje. Takodjer osim aktivnih sportaša raste i broj gostiju pojedinaca koji žele provesti odmor na aktivni način. Njihova želja je probati nešto novo, ovladati nekom novom vještinom koja će im pružiti nezaboravan doživljaj koji dugo ostaje u sjećanju - objašnjava Jasmina.

 

Svi u destinaciji mogu profitirati

No ovo je i polazna točka da se u destinaciji organiziraju i specijalizirane škole i tečajevi čime i ostale tvrtke u destinaciji mogu naći zajednički interes. Putničke agencije mogu organizirati razne specijalizirane izlete. Naravno niti sama turistička zajednica ne smije spavati stoga je Jasmina već ostvarila suradnju s lokalno Turističkom zajednicom čime bi se promovirao windsurfing i stand-up paddling. Nakon toga cijela priča može kulminirati i organizacijom raznih događanja ili natjecanja koji lako mogu postati  tradicionalni, a to bi svima u destinaciji osiguralo stalan siguran priljev gostiju i to ne samo u sezoni, moda baš i kad zapušu prvi maestrali u proljeće.

 

Piše: Kruno Pekas

Sugovornik: Jasmina Simić

Fotografije: Vlasništvo Jasmine Simić

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]