Oprez! Lažni poljski oglašivački portal vreba lažnim upitima!

Primili smo neslužbene informacije kako poljski oglašivački portal http://otochorwacja.pl neovlašteno krade podatke vlasnika obiteljskog smještaja u Hrvatskoj te istima nazad šalje lažne upite. Stoga preporučamo oprez! O navedenom portalu već se priča po društvenim mrežama i forumima.

Na navedene upite zapravo nije moguće odgovoriti dok se ne uplati određeni iznos za oglašavanje na toj stranici.

Čitajte dalje...

Ako se uplata ipak izvrši, dolazi do prekida u komunikaciji, nitko od zaposlenika sa portala se više ne javlja i izostaje izvršenje usluge.

Ovime obaviještavamo sve vlasnike obiteljskog smještaja kao i putničke agencije da budu oprezni kod ovakvih prijevara.

Crna lista

Klub iznajmljivača će ponukan ovim slučajem kao i brojnim slučajevima prije ovog, kreirati "crnu listu oglašivačkih stranica" u kojoj bismo popisali upravo ovakve najočitije sumnjive slučajeve. Prilikom stvaranja ovakvog popisa treba biti vrlo oprezan, stoga ćemo ondje navoditi samo stranice kod kojih smo primili izuzetno veliki broj prijava prijevara, krađe identiteta i slično ili pak kod kojih gotovo u potpunosti izostaju pozitivna iskustva iznajmljivača.

I stoga javite nam se! Zanimaju nas vaša iskustva kod ovog poljskog portala ali i kod drugih oglašivačkih stranica!

To možete tako da napišete komentar ispod ovog članaka ili nam pošaljite email: [email protected].

 

 

Piše: Kruno Pekas

6 thoughts on “Oprez! Lažni poljski oglašivački portal vreba lažnim upitima!

  1. Nažalost, ja sam popušio. Nije izgledalo sumnjivo pa sam uplatio 35 eur ( imam potvrdu banke u Poljskoj ) dali se tu što može učiniti? Ako netko zna neka objasni. LP svima, berislav.

  2. Prošle godine su mi slali par puta upite,na isti način kako je gore opisano,ali nisam reagirala pozitivno,jer je bilo sumnjivo!
    Poslala sam mail nekim mojim agencijama,preko kojih bukiram i pitala jel možda oni s njima surađuju,ali su mi oni odgovorili da nemaju s njima nikakve veze!
    I moje agencije i ja slali smo im mail,da ne mogu objavljivati tuđi smještaj bez našeg znanja i odobrenja,a agencija je čak to i prijavila na netu! Meni na mail nikad se nisu javili,ali nakon nekog vremena naš oglas je nestao s njihove stranice!

  3. takodjer sam primjetio dosta emailova (nasrecu vec sve pada u spam) od njih sa “kao upitima” i cak investirao nesto da vidim da li to stvarno nesto radi ali rezultat je nula

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]