Web stranice za smještaj


Web stranice kojima prezentirate Vaš smještaj na internetu jedan su od najbitnijih preduvjeta dobivanja rezervacija nakon suradnje s agencijama. Tim više što su to Vaši direktni gosti bez posrednika.

U današnje vrijeme, svi su već prepoznali prednosti posjedovanja vlastitih web stranica.

I stoga ako još nemate web stranice ili ih imate, ali su izvedene loše ili niste zadovoljni, ili pak imate stranice koje ne mogu samostalno ažurirati, već ste za to primorani čekati danima da Vam administrator promijeni par slova i još ga dodatno morate platiti i sl. pravo je vrijeme da napravite novu reprezentativnu stranicu i jednostavnije upravljate stranicom.

U nastavku donosimo usporedbu domaćih tvrtki koje se bave izradom web stranica za iznajmljivače.

TKO SVE RADI WEB STRANICE ZA APARTMANE?

web stranica za apartman

Pregledali smo najpopularnije domaće kompanije za izradu web stranica za apartmane te napravili usporedbu prema informacijama koje su nam bile dostupne na njihovim web stranicama.

Naravno guglajući je lako pronaći gomilu kompanija koje se bave izradom web stranica. Nama je cilj bio pronaći samo one koje se bave izradom stranica za apartmane, ville i slične smještaje za najam. Stranica koju iznajmljivač traži ima i posebnu zadaću (privući gosta i izvršiti rezervaciju i naplatu iste) stoga je jako važno da onaj koji izrađuje stranicu ima na umu njen cilj te da posjeduje potrebno iskustvo.


Nismo istraživali danima ni mjesecima, upisivanjem ključnih riječi jako brzo su nam se na ekranu pojavila imena sljedećih agencija koje udovoljavaju uvjetima:


www.apartmanica.com
orionwp.com
kuhada.com
www.mojapartman.hr


KAKO IZABRATI IZVOĐAČA KOJI ĆE MI PONUDITI NAJVEĆU VRIJEDNOST ZA NOVAC?

Bilo je teško odlučiti se koja kompanija ima najviše prednosti a koja najviše mana pa smo ih rangirali prema sljedećim faktorima:

a) Prilagođenosti web stranice učitavanju na mobitelima
Prema posljednjim istraživanjima Smartinsights.com pokazalo se kako gosti koriste mobilnu verziju čak 2 puta više nego desktop verziju web stranice.
Niste na mobitelima? Onda vas ni nema.


b) Dizajnu
Korisničko iskustvo je jako važno. Ako imate zastarjelu stranicu gost smatra da ne nudite uslugu visoke kvalitete. Očekivat će da imate nisku kvalitetu i nižu cijenu usluge.


c) Brzini učitavanja
Brzina učitavanja je danas jedan od najvažnijih faktora pri odabiru prave usluge. Naši gosti su mahom online putem mobilnih uređaja i ako se vaša stranica ne učitava u roku od 2 do 3 sekunde, oni odustaju i idu dalje.


d) Ima li online sustav rezervacija
Mogućnost integracije booking enginea i/ili channel managera je od neprocjenjive važnosti za vlasnike apartmana koji žele izbjeći plaćanje provizije.

e) Postoji li sustav za ocjenjivanje smještaja (review sistem)
Mogućnost ostavljanja ocijena je najjednostavniji i najmoćniji oblik marketinga. Stari (zadovoljan) gost će prvi potaknuti drugog gosta na rezervaciju.

f) Postoji li mogućnost dodavanja popusta kako način dodatne motivacije gosta?

g) Postoji li mogućnost dodavanja paketa?

h) Da li je stranica sigurna

Ako stranica nema https, gost neće biti sklon obavljati plaćanje putem vaše stranice. Djelovat će nesigurno.

i) Cijeni
Cijena je važna ukoliko ne umanjuje kvalitetu same izrade. I to uvijek valja imati na umu.
Nije dobro kada je stranica prejeftina (na kraju takva stranica ispadne skuplja od najskuplje)

Podatke koje smo koristili za usporedbu smo pronašli na sljedećim stranicama:

MOJAPARTMAN.HR: http://www.mojapartman.hr/cijene-i-paketi
KUHADA: https://kuhada.com/profesionalna-izrada-web-stranica/izrada-web-stranica-za-apartmane.html
ORION WP: https://orionwp.com/usluge/izrada-web-stranica/
APARTMANICA: http://www.apartmanica.com/cjenik/ŠTO NUDI "MOJ APARTMAN"?

Većina kompanija nudi responzivne stranice što je i u skladu sa modernim potrebama iznajmljivača. Stranice koje se ne učitavaju na mobitelima na pravi način nisu vrijedne izrade.
Iako su naveli da izrađuju responzivne stranice (što smo i naveli u našoj tablici), moramo upozoriti naše iznajmljivače da demo stranice i stranice koje smo našli u referencama na stranici www.mojapartman.hr nisu bile responzivne: TESTIRALI SMO

Stranice nisu sigurne za plaćanje (nemaju https), te imaju prilično zastarjeli dizajn. Bez obzira na navedeno uistinu su najjeftinije i relativno brzo se mogu izraditi. Ipak valja imati na umu da najjeftinije rješenje na duge staze može ispasti skuplje od najskupljeg.


Saznaj više o ponudi "Moj apartman":LINK

UKUPNA OCJENA KLUBA IZNAJMLJIVAČA ZA "MOJ APARTMAN":izrada web stranica moj apartman ocjena 2

ŠTO NUDI "KUHADA"?

Kad smo kod skupljeg, valja spomenuti Kuhadu. Ovdje se jasno vidi da iza veće cijene stoji kvalitetniji proizvod. Dizajn je moderan,a stranica responzivna. Primjer klijenta Villa Terracorta pokazuje lijep dizajn, stranica je odrađena u wordpressu tako da je održavanje jednostavno (klijent može sam poslije uređivati sadržaj), stranica se malo sporije učitava ali ništa znatno da bi korisničko iskustvo bilo narušeno. Nažalost nismo vidjeli da ima mogućnost dodavanja paketa ili popusta. Nismo vidjeli ni https, popuste i slično (što ne znači da se ne može nadograditi / nadoplatiti kako bi se dobilo i to).

Čačkali smo i po drugim stranicama u njihovoj izradi i primjetili da se neke jako sporo učitavaju (primjerice Turquoise travel). Vjerovatno se za optimizaciju isto nadoplaćuje. Cijene održavanja stranice: LINK

kuhada web stranice za iznajmljivače
Sve u svemu ulijevaju povjerenje ali možda nisu za svačiji džep.

Saznaj više o ponudi "Kuhade":LINK

UKUPNA OCJENA KLUBA IZNAJMLJIVAČA:

ocjena kuhada 4ŠTO NUDI "APARTMANICA"?

Dizajn stranica Apartmanice je pregledan i moderan. Stranice su optimizirane učitavanju na mobilnim uređajima. Može se primjetiti da sve stranice imaju isti dizajn: http://www.apartmanica.com/nase-reference/

Postoji kalendar, sinkronizacija pomoću iCal. Nažalost nismo primjetili da imaju https (sigurnosni protokol). Možda postoji mogućnost plaćanja preko stranice ali na stranicama od referenci smo pronašli samo slanje upita.

Cijena od 2500kn vrijedi za do 5 smještajnih jedinica. Za svaku sljedeću jedinicu, cijena se uvećava za 100 kn jednokratno + 50 kn godišnje. Godišnja pretplata plaća se nakon isteka prve godine (500kn godišnje)

UKUPNA OCJENA KLUBA IZNAJMLJIVAČA:

ocjena kuhada 4

ŠTO NUDI "ORION WP"?

Orion svoje stranice radi u wordpressu. One su optimizirane za mobilne uređaje, moderne i rade se po predlošcima.

Cijene variraju i ovise o onome što uključuju (kreću se od nekih 3490 kn do 7490 kn). Imaju https ali nismo našli kalendar(samo slanje upita).
apartmani web dizajn

*ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI: Ocjene Kluba iznajmljivača su donešene na temelju usluga koje portali nude (a koje su navedene na njihovoj stranici),te za koje smatramo da su od važnosti za prosječnog hrvatskog iznajmljivača. Ukoliko smo pogrešno ocijenili neku od stavki, nismo prikazali neku od informacija na ispravan način ili ako kompanija ipak nudi neku od usluga a mi o tome nismo dovoljno informirani (jer nismo dovoljno istražili ili ako kompanija nije ažurirala svoj portal sa novim uslugama) - molimo da nas obavijestite te nam obrazložite zašto je po vašem mišljenju / saznanju ocijena krivo izračunata, koja je informacija točna, a mi ćemo u što kraćem vremenu ispraviti netočno navedene podatke.

One thought on “Web stranice za smještaj

  1. Probajte i BnB Holiday (www.bnbholiday.com). Besplatna izrada i upotreba web-stranica. Sami izradite za nekoliko minuta uz pomoć njihovog predloška. Kompletan sustav za rezervacije, booking kalendar, cjenik, potvrde rezervacije, računi, kontakt šema itd. Vrlo kvaliteno i profesionalno izrađeno a cjenu je teško pobjediti 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.