Obavijest svim korisnicima portala i članovima: Udruga Spektar prestaje s radom!

logoKIU zadnje vrijeme udruga Spektar se susretala s mnogim organizacijskim promjenama i na žalost poteškoćama. Početkom ove godine s istekom mandata našem predsjedniku postavilo se pitanje daljnjih planova, temeljite reorganizacije te tko će obnašati funkciju novog predsjednika ili predsjednice.  Sve do danas, nakon mnogo truda, sastanaka, traženja volontera, sporosti državne administracije i mnogih telefonskih razgovora nismo na žalost uspjeli oformiti kvalitetan tim koji bi dalje aktivno nastavio s radom. Volonterstvo u ovom stadiju rada udruge zahtijeva izniman angažman, vještine i vrijeme. Udruga je narasla, povećao se broj članova, a s time i obim posla. Novi zakon o udrugama zahtijeva i više vremena za urednu administraciju plus sam rad na portalu, za sve to nam je doslovce nedostajala jedna osoba angažirana za puno radno vrijeme. No radno mjesto nismo bili u mogunosti ponuditi a broj aktivnih volontera je nedostatan. Stoga je skupština udruge jednoglasno donijela odluku o zatvaranju pravne osobe - Udruge Spektar.
​​
Čitajte dalje...

No, nije sve tako crno i nije svemu kraj. S radom prestaje samo pravna osoba, no vrijedni i ambiciozni volonteri i dalje će se shodno slobodnom vremenu moći angažirati oko pitanja vezanih uz obiteljski smještaj i prava hrvatskih "iznajmljivača". Ovaj portal to jest web stranica www.klub-iznajmljivaca.com to jest, Klub iznajmljivača će i dalje kao web adresa biti dostupna. No daljnja će ažuriranja i objava članaka na žalost trenutno stagnirati. Iskreno govoreći, aktivnosti i se mogu nesmetano nastaviti i bez postojanja pravne osobe, a udruženje može biti i neformalnog karaktera.

Što to znači? To znači da svi koji imaju želju pomoći da ovaj portal ide dalje, da pruža vlasnicima obiteljskog smještaja pravovremene informacije, promiče prava iznajmljivača i slično, mogu se slobodno javiti. Tražimo osobe s iskustom u pisanju novinskih članaka, osobe koje imaju iskustva oko prava i zakona, računovodstva i poreza te turizma. Osobe koje su angažirane i u svojim lokalnim udrugama iznajmljivača takodjer su dobrodošle te mogu informacijama i pisanjem pridonijeti da portal i dalje bude centralno informativno mjesto za vlasnike obiteljskog smještaja u Hrvatskoj te naravno da bude uvijek pravovremeno ažurirano s provjerenim i točnim informacijama. Usto, tražimo pravnu ili fizičku osobu koja želi i može dalje voditi portal. Molimo vas javite nam se čim prije na [email protected]

Od 1.11.2016. dakle više ne primamo:

- članarine, donacije i ostale uplate

- pitanja iznajmljivača vezano uz savjete oko obiteljskog smještaja

- poštanske pošiljke

 

Ovim putem želimo se najiskrenije zahvaliti prvenstveno svim redovnim članovima koji su nam do sada bezrezervno dali financijsku podršku ali i povjerenje. Doista smo se trudili na svaki vaš upit odgovoriti, savjetovati vas, saznati odgovore, pomoći vam... I drago nam je ako smo u tome barem malo uspjeli. Isprike naravno i na traljavosti i greškama u radu koje je zasigurno bilo. Mala preostala sredstva na računu donirat ćemo u dobrotvorne svrhe, a članovi nam se za savjete i pitanja sve do kraja veljače 2017. još mogu obratiti putem emaila.

Što reći, ova stranica Klub iznajmljivača ide dalje i to samo uz vašu pomoć i doprinos, stoga javite se!

 

Srdačan pozdrav, ugodne predstojeće blagdane te uspješnu 2017. godinu!

 

 

 

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]