Korisno: Povežite kalendar rezervacija s više portala!

povezivanje_kalendaraAko se oglašavate na više različitih portala unos i ažuriranje rezervacija u kalendaru dio je svakodnevnog posla, no probemu su danas doskočili na vrlo jednostavan način - možete kalendare umrežiti odnosno povezati, to jest sinkronizirati ih.

Airbnb, House trip, Holiday lettings, Flip key koriste iCal platformu kalendara i oni se vrlo jednostavno mogu povezati. U accountu (računu), pod opcijom "kalendar" potražite opciju sync calendars. Čitajte dalje

synccalendar
Primjer kod Airbnb stranice. Ova dole lijevo oznaka će kod vas biti sa zelenom točkicom i riječi "listed" što znači da vam je smještaj online, objavljen. Ova slika je samo primjer za oznaku sinkronizacije.

Klikom na import calendars unosit ćete link kalendara drugog portala koji ćete dobiti tako da na drugom portalu isto pod Sync calendars pronađete i odaberete opciju export calendars. Onda kopirate link jednog portala u drugi i obrnuto. I to je to.

Da budete sigurni da funkcionira, na jednom portalu zatvorite neki period, i osvježite (refrešajte) kalendar na drugom. Trebat će možda par minuta, ali zatvorit će se označena opcija (ako ste sve napravili kako treba).

azuriranje_kalendara
Oprez! Neažurirani kalendar znači duple rezervacije! To nipošto ne želite!

 

VAZNO: Na ovaj način nije moguće sinkronizirati i cijene (i sezone) već samo zauzeća. Cijene morate ručno na svakom portalu posebno mijenjati.

 

Evo i dodatnih pojašnjenja oko sinkronizacije s google kalendarom (objašnjeje na engleskom), kliknite OVDJE.

Povezivanje kalendara kod Airbnb-a (objašnjenje na engleskom), kliknite OVDJE.

 

Piše: Marijeta Matijaš

One thought on “Korisno: Povežite kalendar rezervacija s više portala!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated