Kako uređenjem apartmana privući turiste?

Kako urediti apartman
Kako privući turiste, majka je svih pitanja koja muče privatne iznajmljivače. Svi bismo voljeli znati što je presudno da se dogodi taj famozni „klik" i da u moru apartmana baš Vaš bude izabran.


​​ 
 
Kliknite ovdje za nastavak teksta...
​​ 
 
​​

 
 
Kako uređenjem smještajnog objekta privući turiste?

Kako privući turiste, majka je svih pitanja koja muče privatne iznajmljivače. Svi bismo voljeli znati što je presudno da se dogodi taj famozni „klik" i da u moru apartmana baš Vaš bude izabran.
Iz iskustva bismo mogli reći da po tom pitanju vrijedi pravilo „manje je više." U prvom redu mislimo na izbor namještaja i uređenje interijera koji će uz nekoliko trikova postati ono što mami goste da ga rezerviraju.
 
Posljednjih nekoliko godina posebno je popularan skandinavski trend uređenja kojeg odlikuju jednostavnost, udobnost, funkcionalnost i svijetle boje.
 
Gosti vole spoj modernog i tradicionalnog

Posljednji trendovi su pokazali da gosti sve više traže smještaje koji objedinjavaju moderni i tradicionalni dizajn. Iz spomenutog razloga je poželjno da namještaj apartmana bude što neutralniji (kao i boje zidova), a zamku bezličnosti prostora ćete izbjeći primjenom različitih dekorativnih detalja poput ukrasnih jastučića, slika, vaze ili sličnog predmeta koji može biti u življoj boji.
 

  
 

Nakon što ste uredili apartman, obvezno ga osigurajte od mogućih šteta (jer se ne isplati riskirati).

 

 
Kako to rade uspješni Airbnbovi domaćini?

Planetarno popularna platforma Airbnb provela je istraživanje trendova uređenja apartmana referirajući se na domaćine koji posebnu pažnju poklanjaju uređenju svojih smještajnih jedinica.
 
Radi se o domaćinima koji su dio posebnog Airbnb-ova programa, poznatog kao "Airbnb Plus", a podaci su prikupljeni na temelju preferencija osoba koje traže takve objekte i razgovora s njihovim vlasnicima.
 Rezultati su pokazali kako se u popularnim interijerima nalazi više biljaka te da se često koriste prirodni materijali kod uređenja prostorija.

 
Gostima se jako sviđa spoj tradicionalnog i suvremenog stila uređenja, pogotovo ako su retro elementi usko vezani za lokaciju smještaja.

 

 
Minimalističko uređenje

Ono što ove godine čini razliku u odnosu na prethodne je udobnost na kojoj su mnogi iznajmljivači, koji žele podignuti nivo kvalitete, odlučili poraditi bilo da su nabavili kvalitetniju posteljinu, jastuke, udobniji krevet... Zaista je besmisleno ne uložiti u kvalitetan krevet, madrac i podnice, jer je taj komad namještaja ključan za boravak gostiju, koji nisu došli na odmor da bi se kući vratili umorniji.
 
Kada već spominjemo posteljinu, izbor njezinog sirovinskog sastava i dezena igra veliku ulogu u dojmu kojeg će cjelokupni prostor ostaviti na gosta. Zato iz prve ruke savjetujemo, radije odvojite koju kunu više i izaberite kvalitetne pamučne plahte, navlake za poplun i jastučnice koje se mogu prati na visokim temperaturama, a ugodne su za spavanje, za razliku od umjetnih materijala koji „ne dišu."
 
Za manje prostore, poglavito studio apartmane, vrijedi zlatno pravilo da se plohe ostavljaju što čistije jer nije preporučljivo pretrpavati apartman osobnim sitnicama. Uvijek je bolje da je smještaj uređen minimalistički s par detalja koji će mu dati osobni pečat.
 

Ne isplati se riskirati!

Sve to, naravno, iziskuje i znatna ulaganja. Stara narodna poslovica kaže, koliko para toliko i muzike i zato biste apartman, nakon investicije u interijer i eksterijer, svakako trebali i osigurati.

 
 Iz godine u godinu unaprjeđujete svoje smještajne kapacitete, trudite se udovoljiti gostima i uvijek biti korak ispred u svojoj ponudi. Oni Vam se redovito vraćaju jer im nudite nezaboravno iskustvo i smještaj kakav priželjkuju. Da biste održali takvu razinu usluge, potrebno je neprestano izdvajati novac za nešto novo, a istodobno ste svjesni da samo jedan nepredviđeni događaj može sve ugroziti.
 

PRIMJER:

Domos Rent, paket osiguravajuće kuće Euroherc, štiti imovinu od deset najčešćih rizika

, šteta koje mogu počiniti gosti, ali i izgubljene zarade kada zbog nastale štete ne možete primati goste.

 
Uz Domos Rent imovina gostiju je također osigurana, a dogode li im se slučajno bilo kakve ozljede za vrijeme boravka, i to je pokriveno.

Iznos godišnje premije može varirati ovisno o mjestu osiguranja, a u njega su uključena navedena pokrića. Godišnji iznos premije za kuću od 150 metara kvadratnih iznosi 1510 kuna, a za stan ili apartman od 45 metara kvadratnih otprilike 862 kune. Za taj se novac ne isplati riskirati i „mantrati" hoće li Vam se što dogoditi.
 
 
Uspješni su iznajmljivači svjesni činjenice da je osiguranje građevinskog objekta i stvari u njemu pametna investicija, kao i samo uređenje interijera.

Više informacija o načinima zaštite svojih apartmana možete dobiti na: Domosrent

 
 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Što turistička inspekcija kontrolira

Kako se najbolje pripremiti za turističku inspekciju?

Prisutstvovali smo Četvrtom regionalnom forumu obiteljskog smještaja Šibensko-Kninske županije te čuli izlaganja brojnih zanimljivih izlagača. Moglo bi se reći da je predavanje predstavnika turističke inspekcije pobudilo najviše zanimanja i otvorilo različite teme koje muče naše iznajmljivače.   Predstavnik službe turističke inspekcije – Područne jedinice Split, gosp. Edi Kevo je u svom izlaganju ukratko naveo koje […]