Što kad gost pobjegne, nestane ili strada?


​​
propellermagdoccomU životu jednog iznajmljivača ima raznih iskustava s gostima, od simpatičnih i komičnih do onih vrlo ozbiljnih kojih se nerado sjećamo. Na žalost, nerijetke su situacije kada gost jednostavno pobjegne bez obzira je li već platio uslugu smještaja ili nije platio pa je baš iz tog razloga "napravio crtu". Toga ima svake godine, na žalost. U ovom članku ćete saznati kako se zaštititi. No dogode se i, iako stvarno rijetko, situacije kada gosti nedtragom nestanu ili znamo čak i jedan slučaj kad je gost naprosto preminuo u apartmanu. Više

Ne izazivamo vraga, no i prije nego li se ikada takav slučaj ikome dogodi valjda znati što učiniti u takvom slučaju unaprijed. Posebice zato što mnogi u trenutku tako neugodna iskustva dožive stres, izbezume se pa nisu sigurni što prvo učiniti. U svakom slučaju savjet s kojim nikada nećete pogriješiti je da nazovete 112. No evo malo podrobnijih informacija o tome... (Članak se nastavlja...)

Kako biste mogli pročitati cijeli članak, molimo vas registrirajte se, besplatno je. Ili ako ste se već otprije registrirali, prijavite se.

​​
​​
​​

6 thoughts on “Što kad gost pobjegne, nestane ili strada?

 1. Poštovani,
  vezano uz moj upit o tzv.duplom porezu tj. porez na kuću za odmor i/ili porez na turizam,
  ovog sam ljeta dobio od drugostupanjskog suda konačno Rješ enje/odgovor na moju Žalbu/ kojim sam potvrdio da svi koji plaćaju porez na turizam/porezni dohodak/ nisu dužni za taj apartman plaćati porez na kuću za odmor.
  Molili ste da se povratno javim pa to i činim usvrhu da ću dalje nekome pomoći.

  1. Evo ukratko što ja znam. Ove zime (2.-3. mjesec) nam je na vrata stigla gđica Renata nudeći usluge bookinga. Što se tiče cijene njihovih usluga u pitanju je bilo:
   za 200,00 kn godišnje oni nas oglase i nadograđuju se na cijenu 20% za ostvarene rezervacije,
   za 300,00 kn oni se nadograde 10%,
   a za 500,00 kn oni se ne nadograđuju-(e ovo mi je bilo čudno… zašto bi se oni bakćali s bookingom kad od toga nemaju neku ekstra dobit?!)
   Kada smo došli do cijene noćenja u apartmanu tu nam nije ništa konkretno mogla reći (ni da li je visoka, niti da li je realna naša cijena) već da bi ona trebala kontaktirati direktora. Ok. Ostalo na tome, trebali se ćuti kroz nekoliko dana.
   Kako mi je sve to bilo čudno, malo sam istražila i saznala da je ONA direktorica-vlasnica tvrtke. Meni to sve izgleda neozbiljno, pogotovo kad sada vidim na njihovoj stranici da im je cjenik skroz drugačiji (nigdje se ne spominje booking već samo oglašavanje).
   Ovo je samo moje mišljenje, ali smatram da sve agencije trebaju raditi što providnije i iskrenije jer je to jedini način da im se iskaže povjerenje za buduće poslovanje.

 2. Ako je gost pobjegao i nije platio, a ako ste ga uredno prijavili po dolasku. Bojim se da ste time bogatiji za još jedno iskustvo, no ubuduće pokušajte preventirati tome tako da im usluge smještaja naplatite odmah po dolasku kao što sugeriramo u članku. Inače opet možete zvati policiju i prijaviti goste. Prvo utvrdite i budite sigurni da su doista pobjegli (znak je ako nikakvih njihovih stvari nema u apartmanu). Bez obzira što im niste uspjeli naplatiti, morali biste izdati račun, barem na iznos odboravljenih noćenja.

 3. Poštovan, zanima me što sa gostom koji je pobjegao. a nije platio? Što u tom slučaju? To niste napisali pa me interesira možemo li se nekome obratitit i postoji li mogućnost da dobijemo svoje novce? Lp.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated