Predvidite dane velikih manifestacija i pravilno kreirajte nove cijene za 2014.!


Fully_BookedCijene se mogu razlikovati ovisno o sezoni, podsezoni i postsezoni, no cijena se može razlikovati i s obzirom na posebna događanja u mjestu ili gradu ukoliko se može očekivati veća potražnja za krevetom. Kako to regulirati, kako to odrediti u cjeniku, kako ne ostati iznenađen navalom turista i kako u konačnici pošteno zaraditi, ispasti fer iznajmljivač a gosti zadovoljni?

Dakle, ako ste gostima potvrdili rezervaciju i platili su vam akontaciju, onda je to fiksno potvrđeno i vrijedi i za vas, ne samo za gosta. Prepiska emailom je prihvatljiv dokaz i doslovce se može shvatiti kao potpisani ugovor. Jedino u slučaju vanrednih okolnosti to jest "više sile" (više o višoj sili) a u to se zna što spada (ratno stanje, štrajk, vremenske nepogode, smrt u obitelji i slično), imate pravo gostima otkazati rezervaciju. U suprotnom ne. Ali imamo za Vas jedno rješenje da se unaprijed pripremite kako vas moguća laka i veća zarada za vrijeme festivala (i nenadane enormne potražnje kreveta) ne bi ponijela da postupite suprotno dobrim običajima u turizmu i umjesto iznajmljivača na ponos hrvatske postanete nepoštenjak kojem samo euri kolutaju u očima.

 

(za nastavak članka, molimo vas registrirajte se na naše stranice, besplatno je)

2 thoughts on “Predvidite dane velikih manifestacija i pravilno kreirajte nove cijene za 2014.!

    1. Ne možete imati obje cijene. Cijena koju dogovorite između sebe i neke agencije je samo stvar vas dvoje, ne može to stajati u cjeniku. Vi morate u svom cjeniku imati cijene koje odredite krajnjem kupcu – gostu! Koliko ćete vi od toga dati agenciji i na koji način ćete dogovarati cijenu s posrednicima, to vam stoji u ugovoru sa odeđenim posrednikom ili agencijom. I nikad, baš nikad ne smijete izdati račun s većim iznosom nego li su vam cijene u vašem cjeniku. Na vama je da sami kreirate cijene i nitko vam to ne može nametati. Znamo što vas muči. Agencija od vas traži da stavite u cjenik iste one cijene po kojima i ona prodaje, zato da gost kada dodje u vaš smještaj da vidi iste cijene kao i kod agencije pa se čini kao da nije platio nikakvu proviziju. To je sve u redu, ako je i vama u redu da upravo to budu cijene koje će vam visiti na zidu. Naravno, agencija će vam isplatiti manje od toga jer mora naplatiti svoju proviziju. Sve je do vas i vaše politike određivanja cijena i prilagodbe. U svakom slučaju jedna cijena vam mora visiti na zidu i ne možete naplatiti i izdati račun na veći iznos noćenja nego vam stoji u cjeniku. Možete jedino manje, no tada je potrebno navesti razlog: “popust” ili “agencijska provizija”.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated