Ambiciozni ste? Želite pomoći? Postanite područni predstavnik Kluba iznajmljivača!

Podrucni predstavnici Kluba iznajmljivacaOd samog početka nas muči jedno veliko pitanje: kako da za nas saznaju i pridruže nam se oni iznajmljivači koji nisu vični internetu ili nemaju email, koji nemaju lokalnu udrugu u svom mjestu, koji ne znaju koga pitati za pomoc. Upravo zato smo osmislili model regionalnog umrežavanja putem lokalnih ili područih predstavnika. Posebno nas zanima pokrivanje mjesta i gradova koja nemaju svoju lokalnu udrugu iznajmljivača. Ako u Vašem mjestu i postoji udruga iznajmljivača, tim bolje. Moguca je suradnja i umrežavanje. Osnovna svrha je etablirati jake kanale komunikacije. Evo o čemu se radi.

Pročitajte nastavak članka ovdje.

Dostupnost informacija za one koji nisu vični internetu

Najvažnije od svega za uspostavljanjem područnih predstavnika po cijeloj Hrvatskoj je osim pomoći oko rješavanja lokalnih problema, zapravo najvažnije - informiranje, edukacija i rad na povećanju kvalitete u privatnom smještaju. To se posebno odnosi na one iznajmljivače koji su informatički jos nepismeni, dakle ne koriste email i ne čitaju naš portal kako bi se informirali. Način na koji cemo to postici je putem lokalne organizacije dostave pošte ili telefonskim putem u cemu najvecu ulogu ima upravo lokalni predstavnik koji prenosi učinkovito sve informacije koje emitira udruga trenutno putem ovog portala.

Osnovna funkcija predstavnika i očekivanja

Predstavnik je naime osoba koja je najbolje upoznata s prilikama u svom mjestu i upravo stoga je možda najbolji način da sama predloži moguća dobra rješenja na eventualne poteškoće i probleme na svom području te da ujedno sakupi što više mišljenja i drugih iznajmljivača ili osoba uključenih u lokalni privatni smjestaj kako bi se došlo do rješenja na dobrobit svih. Udruga je zapravo oslonac i podrška predstavniku za rješavanje lokalnih problema, ali i pomoć za realizaciju novih ideja. Na neki način udruga će administrativno pomoći koliko god je moguće posebice kad se problemi riješavaju na višim razinama općina, gradova, ministarstva i slično putem urgiranja, slanja službenih dopisa i slično. Predstavnik je taj pak, koji poznaje teren i odigra najvažnije korake i ulogu te je potreno da vecinu stvari ostvari samostalno. Ipak on i snosi i odgovornost da krivim postupcima ili bez konzultacija s udrugom dodatno ne oteža poziciju ili ugled sebi i udruzi već da profesionalno pridonese pozitivnim promjenama. Prije bilo kakvog koraka, konzultacije s udrugom su neophodne.

Očekuje se da predstavnik bude korektna, ambiciozna, odgovorna, profesionalna, obzirna, ljubazna i kulturna osoba. Diskriminaciju u nijednom obliku ne prihvaćamo a očekujemo i da predstavnik gleda turizam kroz prizmu odrzivog razvoja te da kroz svoje djelovanje postupa ekološki savjesno koliko god je to moguće.

Rad predstavnika je volonterski i time predstavnik promovira dobru volju, ambicije i solidarnost jer je to najbolji način da zajednica jača i da svi budemo jedni drugima na pomoć i svi zajedno podizemo kvalitetu usluge u privatnom smjestaju. Naravno shodno dogovoru, rad se moze i honorirati, troskovi se mogu refundirati i slicno.

Odgovornost lezi na predstavniku, ali i pohvale za rad!

Koliko god predstavnik bude uspješan u svom radu i pridonese boljitku lokalne zajednice to ide naravno predstavniku na čast i udruga želi da se ponajprije zasluge i pohvale bezrezervno iskažu takvoj osobi. Udruga je tu bitan oslonac no bez dobre suradnje s ambicioznim i spretnim lokalnim predstavnicima, sama udruga moze se kretati puzevim korakom. Upravo je u dobrim zajedničkim idejama izmedju udruge i predstavnika može doći do promjena i vidljivih rezultata na opće dobro lokalne zajednica i turizma općenito. Predstavnik može imati i svog zamjenika i osobe koju mu pomažu, čak i cijeli tim. Sve ostale detalje cemo dogovarati u hodu s provedbom ovog podprojekta.

Na kojem polju ocekujemo promjene?

Mnogi kažu kako, ako i imaju lokalnu udrugu iznajmljivača, da ona u često slučajeva ne čine nista, a da je tako i s lokalnim TZ-ima što je prilično žalosna informacija. Ipak bitna je suradnja sa svima. Imajmo na umu da je u slučaju područnih predstavnika Kluba iznajmljivača temeljni cilj zapravo podrška segmentu privatnog smještaja, a manje promocija lokaliteta i destinacije (u osnovi posao TZ-a) niti dovodjenje gostiju i punjenje kapaciteta iznajmljivačima (posao putničkih agencija ili umijeće samih iznajmljivača). Naš je posao stoga pomoći iznajmljivacima oko mogućih pitanja, brz protok informacija te edukacije u smislu povećanja kvalitete usluge u privatnom smještaju. Nije nemoguće da se ide i u izradu nekih promo materijala ponude smještaja ako predstavnik predloži dobar projekt.

Koje su zapravo očekivane dužnosti predstavnika?

- predstavljanje udruge u određenoj destinaciji i poticanje udruživanja u klub iznajmljivača kako bi iznajmljivaci mogli ostvariti podrsku, posebice su nam zanimljivi iznajmljivači koji nisu računalno pismeni i nemaju email te ne mogu pratiti portal.
- izvršavanje aktivnosti sukladno planovima i statutu udruge te ostvarenim dogovorima između udruge i predstavnika;
- praćenje situacije u destinaciji u smislu novonastalih prilika, problema iznajmljivača i slično te pravovremeno informira sjedišta udruge;
- vođenje lokalnog članstva te usklađivanje s sjedištem udruge
- raspoloživost za upite iznajmljivaca clanova i pomoć.
- po potrebi organizacija raznih susreta, radionica, sastanaka, predavanja i slično te vodjenje zapisnika,
- ostali administrativni poslovi (dostava pošte, telefonski pozivi, pismena korespodencija, printanje materijala...)
- Predstavnik sam određuje i predlaže optimalno područje svog djelovanja bez obzira na veličinu, predlazemo da to bude manji lokalitet u kojem predstavnik zivi te u kojem poznaje iznajmljivace i kojeg iznajmljivaci cijene
- Predstavnik djeluje sukladno svom slobodnom vremenu i željenom angažmanu, minimum aktivnosti se ocekuje kao i dostatna raspolozivost za vec dogovorene aktivnosti

Kako se prijaviti?
Stoga ukoliko se vidite kao netko tko bi zelio postati predstavnik Kluba iznajmljivaca. Javite nam se putem emaila i posaljite nam vas kratki zivotopis cisto da dobijemo vise informacija o vama.
Nasa skupstina jednoglasno mora donijeti odluku o odabranom predstavniku. Predstavnik mora biti redovni clan udruge. Nakon sto posaljete zivotopis, poslat cemo vam upitnik s nekoliko pitanja koji ce nam pomoci da odredimo vasu lokaciju djelovanja te da upoznamo vase mogucnosti.

Ponudu i zivotopis posaljite molimo vas na klub.iznajmljivaca@gmail.com

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated