Što kad gost izgubi ključeve od smještaja?


Situacije s izgubljenim ključevima su rijetke, no vrlo moguće i treba ih svakako imati u vidu. Iznajmljivač bi trebao imati minimalno 4 kopije ključa od apartmana. Jedan koji ide gostima, drugi koji ide vlasniku, treći ako gost izgubi svoj ključ i četvrti za rezervu...

(Cijeli članak pročitajte tako da se besplatno registrirate)

...a onda još saznajte sljedeće korisne informacije iz ovog članka:

- Kako se pripremiti na gubitak ključeva?
- Otkrivamo Vam način kako da se efikasno nađe ključ putem GPS-a!
- U kojoj situaciji izdajemo račun gostu za izgubljene ključeve i smijemo li to?
- Kad nije potrebno izdavati račun a ipak naplatiti gostu gubitak ključeva?

One thought on “Što kad gost izgubi ključeve od smještaja?

  1. Imao jednu specifičnu situaciju pa da vam je ispričam. Ovo ljeto su jedni gosti, iz Poljske , bez rezervacije, bili kod nas. Cijelo vrijeme su bili pod gasom ali barem nisu pravili probleme. U suprotnom bi bili zamoljeni da sutradan ujutro napuste objek te bi im bili vraćeni novci za ostatak boravka. Dulje zadržavanje takvih gostiju užasno utiče na ostale goste i to se mora sasjeći u startu. Prvo opomenama pa crvenim kartonom.
    Uglavnom zadnje veče dolaze u 22h, pošteno pod gasom, kako ne mogu otključati vrata. Otišao sam i vidio da su na silu izvukli ključ na kontra straniu i time polomili unutra bravu. Oni sjede na stepenicima sa punim vrećama rakije za povratak kući i ne znaju što i kako dalje. Bogme i meni problem ali okrenem par telefona i dignem bravara iz kreveta. Čovjek dođe, otvori vrata na jedini mogući način, polomivši bravu i oni mu plate 15 eura tu uslugu. Bravu im nisam napravio ali sam morao trčati ujutro 10 km u Makarsku po novu bravu. No tu nije kraj priče.
    Oni su zbrisali u 6h ujutro, valjda da bi izbjegli susret sa mnom a čisaćica je našla pasoš jednog od njih u spavaćoj sobi. Cijeli dan smo čekali da se jave (podatke su imali na računu) ali se ništa nije desilo. kako su prešli granicu, nemam pojma.
    No šta sada sa pasošem. Na njemu nema adrese stanovanja. Zovem našu poliviju koja me “otpilila” : “Vaši gosti, red je da im vi vratite pasoš: Ali kako ?
    Čekali smo mjesec, dva i onda jednim starim gostima iz Poljske dali pasoš da ga predaju poljskoj policiji.
    Moram naglasiti da nisam povisio glas niti u jednom trenutku ali su i oni shvatili da im je najpametnije šutiti. Uglavnom se slažem, najbitnije je ostati čiste glave i miran ali sa stavom da ste vi vlasnik kuće i da vi kontrolirate kućni red koji mora biti izvješen u kući. Ti gosti više nikada neće doći kod nas a mi sigurno nećemo plakati za njima.
    Pozz svima kolegama 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated