Mali podsjetnik i savjeti za čišćenje i održavanje apartmana i soba!


Slika preuzeta sa: kupizdravo.hrČist, uredan i dobro održavan smještaj uvjet je kako smanjili rizik od gostovih reklamacija.
Goste će uredan smještaj također ponukati da dođu u isti smještaj i druge godine te da pozovu i prijatelje i obitelji. Čišćenje je jedan od najbitnijih preduvjeta kvalitete u privatnom smještaju. Osnova poslovanja, obaveza, nešto što se podrazumijeva. Nemojte si dopustiti omaške, nesmotrenost, brzopletost, aljkavost i sl. Sve se to može odraziti na Vaše rezervacije u konačnici. Ovim malim podsjetnikom ćemo Vam pomoći da apartman prije dolaska gosta ostavite besprijekornim.

Izradili smo za Vas - mali podsjetnik

Također kod smjene gostiju, potrebno je napraviti standardnu provjeru cijelog smještaja da se uvjerimo da sve radi, da je sve cijelo i ispravno i na svom mjestu. Evo poslužite se našom malom listom kao svojevrsnim podsjetnikom da budete sigurni da ništa niste izostavili.

Ako Vam pak nije zgodno ili nemate vremena na vrijeme pospremiti smještaj i voditi brigu da sve štima, razmislite o tome da zaposlite pospremačicu. Najbolje je da to bude netko od preporuke iz Vašeg mjesta. Druga je opcija da kontaktirate posebne tvrtke koje se bave pospremanjem i vođenjem kompletne brige oko smještaja. Pospremačice danas dobivaju na sat od oko 25kn na više. Za temeljito čišćenje jednosobnog apartmana (vjerojatno to i sami znate) treba barem dva sata. Ova informacija možda pomogne početnicima 🙂

Bez obzira kako organizirali održavanje vašeg smještaja, svakako uzmite ozbiljno sljedeće naputke:

(Kako biste mogli pročitati kompletne naputke, registrirajte se besplatno!)

Kupaonica - ....
Ispravnost uređaja - ...
Slabozamjetne nečistoće - ...
Posteljina - ...
Tepisi i zavjese - ...
Korisne stvarčice - ...
Zidovi i fleke - ...
Kontakt broj telefona - ...
Vrt i okućnica - ...

4 thoughts on “Mali podsjetnik i savjeti za čišćenje i održavanje apartmana i soba!

    1. Uobičajeno je čistiti minimalno jednom tjedno ako gosti borave duže. Mijenjanje ručnika može i češće dakle dvaput tjedno. I naravno sve to u dogovoru s gostom.

  1. Zanima me kako privatni iznajmljivač može uzeti zaposlenika (npr. kuhara ili spremačicu ili vrtlara).
    Da li je zadovoljavajuće : kućna pomoćnica?. Ili znate neki drugi način. Na prostoru gdje iznajmljujem
    nema nikakve agencije koja iznajmljuje radnike ili vrši usluge čišćenja. Sa nekom pravnom osobom kažu da ne možemo kao iznajmljivači sklopiti ugovor da oni to čine za nas, a mi platimo na temelju ugovora. Ugovor o djelu nije pravovaljan jer se on odnosi na neki posao koji se odradi , a ne za svakodnevno čišćenje, spremanje (2-3 sata dnevno). Članovi obitelji bi trebali to sami obavljati ali nisu u mogućnosti.
    Hvala.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated