Kratki film o Hrvatskoj koji oduzima dah!

Ovaj prekrasan filmić se već proširio internetom i izazvao zadivljujuće reakcije sa svih strana i nismo mogli a ne podijeliti ga s Vama. Gotovo za nepovjerovati da u njemu gledamo Hrvatsku. Ovaj uradak potpisuju vrsni hrvatski fotografi Mario Romulić i Dražen Stojčić.

Rađen samo od fotografija!
Ovaj video je naime kompletno napravljen od fotografija! Ne postoji nijedan jedini video snimak u tome. Fotke su snimljene u Hrvatskoj na raznim lokacijama poput otoka Hvara, Osijeka, Višnjana, Plitvičkih jezera, slapova Cetine, Baranje, Rovinja, otoka Kornata, Murtera i sl.

"Nitko nas nije platio da ovo napravimo za nekoga. Sami smo uložili svoj rad, vrijeme, opremu, novac i ideje u to!" tvrde Romulić i Stojčić što zapravo ovo djelo čine još impozantnijim.

Tvrde nadalje: "Na koncu, materijale koje smo u ovom filmu prikazali samo su jedan djelić onoga što Hrvatska ima za ponuditi. Kao fotografi, proputovali smo čitavu Hrvatsku od jednog kraja do drugog i svjesni smo da ima još štošta što bi ste dalo snimiti. I više smo nego sretni na ovo što radimo, naime, mi smo dva momka koje stvarno veseli ovaj posao."

Uložena čitava godina rada za par minuta filma
Objasniti ovu tehniku 'timelapse' kojom su se služili radeći ovaj film doista i nije lako objasniti, ni prosjećnom čovjeku niti nekom budućem klijentu. Umjesto toga oni su jednostavno odmah pokazali o čemu je zapravo riječ i koliko ovo može biti atraktivno.

Bila je potrebna skoro čitava godina da bi se ovo stvorilo. Mjeseci rada i stotine tisuća fotografija za samo par minuta filma. Možda to isprva i ne djeluje tako, no samo zadnja tri mjeseca do završetka rada su se samo posvetili radu na računalu, obrađivajući i slagajući fotografiju po fotografiju, lokaciju po lokaciju.

Oni najavljuju takodjer još svojih uradaka koje će rado s nama podijeliti. Mi bismo im svakako zaželjeli puno sreće u daljnjem radu, a posebice da se njihov rad prizna i od strane države, da se iskoristi u prezentaciji Hrvatske te da za to budu zasluženo nagrađeni.

Pogledajte film i uživajte.

U članku smo se služili informacijama objavljenim na vimeo.com
Preveo i prilagodio: Kruno Pekas

_____________________________________________________________________

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Sajam Promohotel

Idete li na Promohotel sajam?

Sajam Promohotel će se održavati od 20. do 23.02.2019. u dvorani Žatika u Poreču. Na sajmu će se održati niz događanja, od predavanja, prezentacija, panel rasprava i edukacija posvećenih vlasnicima i menadžerima u obiteljskom smještaju, djelatnicima turističkih agencija, ugostiteljima, mentorima i učenicima ugostiteljskih škola. Dva dana biti će potpuno posvećena edukaciji vlasnika i menadžera u […]