Njemački TUI: Hrvatska vodeća za ljeto 2012.

Jedan od najvećih svjetskih i vodeći njemački turoperator TUI Hrvatsku proglasio je glavnom među zvijezdama u usponu za ovoljetnu sezonu, bilježeći za Hrvatsku na njemačkom tržištu u ovom siječnju čak 57 postotni porast bukinga u odnosu na isto vrijeme prošle godine te smatra i kako će pristup Hrvatske EU njenom turizmu donijeti novi uzlet.

Najomiljenija njemačkim gostima
Objavljujući takve dobre vijesti za hrvatski turizam s njemačkog tržišta na svojima web stranicama krajem siječnja, te na međunarodnom turističkom sajmu u Stuttgartu sredinom siječnja, iz TUI-a naglašavaju i da su uz Hrvatsku na njemačkom tržištu u trendu za ovu godinu i istočnoeuropske zemlje, posebno Bugarska, Rusija, Poljska, Mađarska i Češka.
Ipak Hrvatsku izdvajaju jer njeno „da“ na nedavnom referendumu za pristupanje EU za TUI dobra vijest koja ide u prilog hrvatskom turizmu, jer će, kako ističu, putovanja s ulaskom Hrvatske u EU postati još komotnija i jednostavnija, dok će investicije u hotelijerstvo i infrastrukturu dobiti dodatne poticaje.
Napominjući da je Hrvatska već sada jedna od najomiljenijih trendovskih odredišta mnogih njemačkih gostiju, iz TUI-a navode kako ove godine već bilježe dvoznamenkasti porast broja putnika za Hrvatsku, koji osim uobičajene potražnje za obiteljskim odmorima sve više Hrvatsku traže i otkrivaju i kao gastronomsko i luksuzno odredište smatrajući da nudi dobar omjer vrijednosti za novac.

Stoga je TUI, kako najavljuju, za ljetnu sezonu 2012. već proširio svoju ponudu povoljnih čarter letova za Hrvatskom, uvrstivši u program i Zračnu luku Zadar, te nudeći više od stotinu hotela, kružnih putovanja i avanturističkih krstarenja u Hrvatskoj.
Novost u ponudi su im i kružna putovanja autobusima koji obilaze, kako kažu, hrvatska čuda prirode, kao i mogućnost da se ranim bukingom dobiju povoljni paketi.

Preneseno sa: croatia.hr

_____________________________________________________________________

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]