HRT-u nije dovoljna regularna pretplata iznajmljivača?

Pitanje iznajmljivača:

Privatni sam iznajmljivač na području Lovrana i "Fizička osoba". Vjerojatno ste čuli za nastojanja HRT-a da nama privatnim iznajmljivačima naplati dodatnu ili dodatne TV pristojbe kao da smo "Pravne osobe" iako to po zakonu o HRT-u nemaju pravo. Već godinama traju ta natezanja i nitko do sada nije dao jasno pravno tumačenje tog problema. U novinama se svako ljeto može čitati o obilascima kuća od strane HRT-ovih kontrolora iako mi redovito plaćamo regularnu TV pristojbu !
Meni su nedavno poslali i "Rješenje o ovrsi" što problem čini još i težim. Ja sam im ( nažalost ) i platio nekoliko rata prijašnjih godina dok nisam doznao o čemu je riječ!
Danas sam dobio i mail od Ministarstva da je Ministarstvo upoznato sa tim problemima i rješenje se vidi u donošenju novog zakona o HRT-u kojim bi se ta problematika konačno i riješila!
Mene zanima da li Vi imate neka saznanja o toj temi ili kakva su Vaša iskustva?
Hvala unaprijed, sa pozdravima iz Lovrana
K.Z.

(Iznajmljivači sa sličnim iskustvima javite se, uključite se u raspravu i slobodno komentirajte članak.)

3 thoughts on “HRT-u nije dovoljna regularna pretplata iznajmljivača?

 1. Dali je moguće da nikoga nemuči dodatna naplata tv pristojbe za apartmane.
  Dali je moguće da svi plaćaju pristojbuiako HRT nema zakonsko pravo.Ja je
  neplaćam i na prvostupanjskom sudu presuđeno je u moju korist.
  Sada sam i od Županijskog suda na dvije žalbe tužitelja presuđeno je takođe
  u moju korist i potvrđena prvostupanjska presuda.
  Dali postoji još koje tumačenje definicije kućanstva osim one koju servira HRT.

 2. Sa Lošinja sam i imam iste probleme sa HRT-om.Od 2006 pokušavaju naplatiti dodarnu pristojbu za apartmane.Nisam im platio već po dobijanju tužbe i ovrhe od javnog bilježnika za naplatu pristojbe za 2006 godinu uložio sam prigovor na ovrhu naravno u zakonskom roku/8dana/ i do danas na sudu osporavam nezakonitu naplatu dodatnih pristojbi.Dosada sam na općinskom sudu dobio pet presuda u moju korist.Hrt je na to uložio žalbu županijskom sudu.To ide jako spororešavanje na županijskom obično ne stižu rešavati na vrijeme pa Vrhovni sud to ustupa drugom ažurnijem sudu. KadaŽupanijski donese presudu ona je pravomoćna ali za njom se mora načekati,HRT mi iako gubi sve dosada parnice uredno šalje račune,tužbe i predlog za ovrhu.Meni je sada to već normalno.
  Toliko u vezi sa starim zakonom ,jediino sudskim putem se može isto riješiti,iliim platiti,ja sam rešio ići do kraja.Pročitao sam novi zakon o HRT-u koga možete skinuti sa internete,nalazi se u narodnim novinama 137/2010 08.12.2010.Volio bih čuti komentare o novog zakona i to članak 34,posebno kako tumačiti staak 8 pomenutog 34 čanka.
  Zahvaljujem svima koji će se uključiti u raspravu u vezi ove tematike

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Digitalizacija osnivanja tvrtki u Hrvatskoj

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta konačno je stavilo u pogon online osnivanje poduzeća (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrta. Zove se Start i operativno ga je uspostavila FINA. Prema informacijama iz ministarstva, informacijski sustav Start pruža uslugu po modelu sve na jednom mjestu. Pojednostavljena usluga pruža pozadinsko objedinjavanje dosadašnjih koraka u samo jednom, uz dostupnost u […]

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini? Nova godina – sve se mijenja, pa tako i zakon. Što možemo očekivati u 2020. od nadležnih vlasti? Hoće li promjene biti pozitivne ili negativne? Kako za koga! Saznajte u nastavku  koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini!  Većinom svi pola puta kroz godinu doznamo promjene u plaćama, […]