RAD S TURISTIČKOM AGENCIJOM za one bez kategorizacije?

Hoću li moći raditi s agencijom ako nemam kategorizaciju za apartman ili sobe?

- Po novom Zakonu o pružanju usluga u turizmu, nijedna putnička agencija ne smije poslovati u posredovanju iznajmljivanja smještaja s bilo kime tko nema valjano rješenje o kategorizaciji. To bi značilo drugim riječima da agencije izbjegavaju rad s iznajmljivačima na crno, što direktno znači da će se oni koji rade na crno slabo puniti, bojat će se da im inspekcija ne zakuca na vrata, gosti koji borave u takvom smještaju gotovo da su bez ikakvih prava, a iznajmljivaču će se uskoro takav način rada pokazati lošim i neisplativim.

Pa mnogi se iznajmljivači na crno reklamiraju preko brojnih internet stranica koji nisu agencije nego su tvrtke koje se bave marketingom, a one ne pitaju imaš li sva ishodovana rješenja ili ne?

- To je točno. Trenutno je to teško kontrolirati, no vjerojatno će se i tom problemu doskočiti. No to je samo još jedan način da inspektorat dodje to podataka o smještaju koji se iznajmljuje na nekom području kako bi izvršio kontrolu. To ne zaboravite kao mogućnost. Prednosti rada s agencijama za samog iznajmljivača, a i za gosta brojne su. O prednostima koje iznajmljivač može imati ako radi s agencijama brojne su a o tome ćemo pisati uskoro.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Digitalizacija osnivanja tvrtki u Hrvatskoj

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta konačno je stavilo u pogon online osnivanje poduzeća (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrta. Zove se Start i operativno ga je uspostavila FINA. Prema informacijama iz ministarstva, informacijski sustav Start pruža uslugu po modelu sve na jednom mjestu. Pojednostavljena usluga pruža pozadinsko objedinjavanje dosadašnjih koraka u samo jednom, uz dostupnost u […]

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini? Nova godina – sve se mijenja, pa tako i zakon. Što možemo očekivati u 2020. od nadležnih vlasti? Hoće li promjene biti pozitivne ili negativne? Kako za koga! Saznajte u nastavku  koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini!  Većinom svi pola puta kroz godinu doznamo promjene u plaćama, […]