Standardizirane ploče

Iznajmljivači koji dobiju Rješenje o iznajmljivanju, tzv. kategorizaciju dužni nakon toga naravno, pribaviti i standardiziranu ploču od nehrđajućeg čelika s oznakom vrste smještaja, koja se stavlja na vidno mjesto na pročelje objekta.

Dosadašnja nepravedna stavka Zakona je bila u tome što je u Hrvatskoj samo jedna jedina tvrtka imala dozvolu od Ministarstva da smije proizvoditi takve ploče. Tako bi svaki iznajmljivač morao svoju ploču obavezno naručiti iz Karlovca. Na taj monopolistički stavak u Zakonu, i mi smo dopisima ukazali i to još kod donošenja novog Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Potruditi ćemo se doznati koje sve tvrtke u Hrvatskoj trenutno proizvode te ploče.  Više


One thought on “Standardizirane ploče

  1. Možda nisam dovoljno upučena pa se ispričavam na početku, naime muči me kategorizacija u Hrvatskoj, privatni iznajmljivači *** zvjezdice. To je maksimum. Pogledajte standarde u drugim zemljama za objekt sa tri zvjezdice, jako su niski. Kod nas su kriteriji daleko stroži, ali ipak gost kod rezervacije i pretraživanja bira iznad tri zvjezdice i dobije jako malo rezultata osim ako domaćin nije kriomice sam po vlastitom nahođenju povećao broj istih.
    Definitivno se treba provesti nova kategorizacija i standardizacija apartmana u privatnom smještaju. Ima predivnih apartman, soba,domaćinstava sa prekrasno uređenom okućnicom, ali s druge strane ima apartmana da ih se treba itekako postidjeti, ne zbog interijerski loše posloženih stvari ili starog namještaja, nego zbog dotrajalosti, nehigijenskih uvjeta za boravak gostiju.
    Urgentno trebamo novu kategorizaciju.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

polupansion

Nova pravila za iznajmljivače: Što donosi rekategorizacija i gube li iznajmljivači pravo pružanja usluge ručka i večere?

U posljednjih tjedan dana su nas kontaktirali predstavnici skoro svih domaćih medijskih kuća sa pitanjima vezanima uz: 1. rekategorizaciju smještaja 2. najavu izmjene zakona vezanu uz dozvolu pružanja usluge hrane i pića od strane privatnih iznajmljivača Spomenute teme ćemo stoga obraditi i ovdje kako bismo pokrenuli raspravu i među onima kojih se ovaj zakon najviše […]

Sve o atestu vode za piće!

Prilikom utvrđivanja minimalnio tehničkih uvjeta (MTU) za kategorizaciju smještaja u domaćinstvu, nadležni ured (Ured državne uprave, odjel za gospodarske djelatnosti) među hrpom ostale dokumentacije i atestova, smije tražiti i atest za vodu, točnije potvrdu o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. Novost je ta da ova potvrda više nije obaveza kao prije, jer je dovoljna samo […]