Korejski uvjeti nadjačali Airbnb-ove uvjete otkaza rezervacija!

Mnogo onih koji ugošćuju preko Airbnb-a mogu imati bitno različita pravila za otkaze rezervacije. Striktni uvjeti omogućuju domaćinima određenu sigurnost nakon što je rezervacija potvrđena. Mnogo domaćina koristi strikne uvjete otkaza što je još uvijek nedovoljno rigorozno kao kad gost otkaže 8 dana prije i ima pravo dobiti 50% novca nazad.

Najčešće ljudi ne otkazuju, ali dogodi se tu i tamo, pa treba biti spreman. Također trebate biti spremni ako Airbnb smatra to olakotnim okolnostima i da vaša pravila to potpuno nadjačaju.
Kliknite ovdje za nastavak članka...

​​

Ovdje, ipak, govorimo o zakonskim propisima Južne Koreje koja je pritisnula AirBnB da otkloni strogu politiku otkazivanja za južnokorejske turiste.

Strogi uvjeti otkazivanja kakve ima Airbnb ne računaju se dakle za južnokorejske turiste. Politika koja će stupiti na snagu je naime sljedeća;

 

  • Do 30 dana prije putovanja, gosti će dobiti puni povrat ukoliko otkažu, uključujući sve AirBnB naknade.

  • Unutar 30 dana od putovanja do 12.00 sati na dan kad je check-in, osigurat će gostima 50% povrat novca i povrat svih AirBnB naknada.

  • Ako gost otkaže tijekom putovanja prije 12 sati toga dana, dobit će 50% povrata na preostali iznos rezervacije, isključujući naknade za AirBnB. Otkazom nakon 12:00 sati domaćin dobiva povrat, ali će izgubiti tu noć.

Hoće li domaćini korejskim turistima radije odbijati rezervacije, ostaje da vidimo
Ovaj je podatak domaćinima na razmišljanje. Korejski gosti sada imaju uvjete koji su daleko nadmoćniji od bilo koje druge nacije kod otkazivanja rezervacija. Nedavno smo i obaviješteni o novim pravilima od Airbnb-a koja možete pročitati ovdje.
Sve što je potrebno je da domaćin dobije neko loše iskustvo s ovim pravilima i zabranit će sve korejske goste u svoj smještaj.
Politika otkazivanja, naime postoji zato da domaćin može osigurati dobit. Gosti to vide prije rezerviranja i slože se s tim uvjetima prilikom rezervacije. Ova je južnokorejska regulacija tek nedavno provedena. Prerano je vidjeti kako će to utjecati na korejske turiste koji odlaze u inozemstvo i hoće li većina ipak vidjeti svoje rezervacije kao odbijene. Također je prerano znati hoće li Airbnb pokrenuti slične promjene politike za druge zemlje.
Biste li vi primili gosta da se takva blaga otkazna politika primjenjuje na vas? 

 

Preveo i pripremio: Kruno Pekas
Izvor: roomfilla.com
Slika: Kigo.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]