U zadnje vrijeme primijećeni čudni upiti koji stižu putem SMS-a!

Javljaju nam se iznajmljivači koji tvrde da su primili neki čudni upit i to putem SMS na svoj mobilni telefon. Pošiljatelj se interesira za smještaj i tvrdi da je iznajmljivačev broj pronašao na internetu ne navodeći točno gdje. Osim što pita za točno određeni termin boravka, moli da mu se pošalju i fotografije smještaja. Odgovor i ponudu naime očekuje na e-mail. Tekst upita je na hrvatskom jeziku.

Kliknite ovdje za nastavak članka...

​​

Evo sadržaja jedne takve poruke:

"Pozdrav, pronašli smo Vaš apartman na internetu. Ako imate slobodno od 10. do 17. lipnja za 2 odrasle osobe molimo pošaljite cijenu i nekoliko novijih fotografija isključivo na moj mail: [email protected]".

 

Po našim saznanjima iznajmljivači koji su primili takvu poruku pretežito su s područja Kvarnera i izgleda da je sadržaj poruke kod svih potpuno identičan.

Obzirom da je uobičajeno upit primiti emailom ili eventualno telefonskim pozivom, ovakav upit poslan u SMS poruci već sam po sebi djeluje sumnjivo i čudno. Druga je nelogičnost ta, da ako je apartman vidio na internetu, tamo onda zasigurno piše cijena i vide se slike!

Teško je reči da li se ovdje radi o ozbiljnom upitu ili je to još jedan vid prijevare ili nećeg trećeg.

 

Ipak, nije nemoguće da je neki domaći gost došao na ideju poslati grupni SMS na niz telefonskih brojeva iznajmljivača skinutih s interneta, s ciljem da s jednim slanjem inicira (dobije) veći broj ponuda umjesto da svakom iznajmljivaču ponaosob šalje upit. Da bi mu ponuda bila dostatna, naravno traži slike i cijenu. I sve to čini jer želi izbjeći rezervaciju preko posrednika. To bi mogao biti jedan od mogućih scenarija.

Međutim, gotovo svi oni iznajmljivači s kojima smo razgovarali, a primili su sporni SMS, kažu da nisu nikakav povratan odgovor dobili nakon što bi odgovorili na upit. Neki su doista poslali emailom raspoloživost i cijene, a neki su uzvratili poruku. No od gosta ni traga ni glasa.

 

Koji razlog i moguću korist ima pošiljatelj od toga, teško nam je reći.

U svakom slučaju iznajmljivačima prepručamo oprez, a najbolje je možda takvu poruku jednostavno ignorirati i obrisati.

U konačnici, ako ste i vi primili istu poruku na svoj telefon, imate slična ili drugačija iskustva ili znate nešto više o ovoj temi,  molimo vas da iznesite svoje komentare pri dnu ovog članka. Hvala

 

Piše: Kruno Pekas

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]