Izašla nova knjiga “Mali iznajmljivač – veliki posao” Anamarije Cicarelli!

knjiga Mali iznajmljivač...Savjetovalište za obiteljski smještaj koje djeluje pod generalnim pokroviteljstvom Turističke zajednice Splitsko dalamatinske županije, odnedavno i pokroviteljstvom Zagrebačke banke, tj. njegova voditeljica Anamarija Cicarelli, autorica je druge knjige namijenjene malim iznajmljivačima.

Nakon izlaska prve knjige “Vodič za vlasnike obiteljskog smještaja” u kojoj su predstavljene osnove poslovanja u obiteljskom smještaju nova knjiga donosi niz novih, aktualnih, detaljnih i korisnih informacija vezanim za sve segmente poslovanja u obiteljskom smještaju. ​

Savjetovalište za obiteljski smještaj je održalo veliki broj predavanja i edukacija za male iznjamljivače od Istre do Dubrovnika, uključujući i ruralne destinacije, proveli su istraživanje među malim iznjamljivačima, surađivali sa talijanskim i američkim savjetovališta istog tipa, održali brojna savjetovanja,… na osnovu svih tih aktivnosti, uz partnerstvo TZ Splitsko dalamatinske županije nastala je nova knjiga koja je ujedno dio istoimenog projekta “Mali iznajmljivač - Veliki posao” koji će trajati tri godine. Čitajte dalje

Knjiga je promovirana i na HTV2 programu. Pogledajte video!

video-icone-casete

Suradnja sa stručnjacima s raznih područja

U knjizi su sudjelovali stručnjaci raznih područja koja se obrađuju te sa kojima se autorica savjetovala, surađivala i koji su joj pomagali u svim fazama pisanja knjige. Svi dijelovi, posebno administrativno poslovanje, priprema i uređenje objekta, kanali prodaje, društvene mreže, prezentacija,… pisani su u suradnji sa stručnjacima specijaliziranim za upravo ta područja.

Saznajte odgovore na mnoga pitanja

Knjiga počinje odgovorima na pitanje da li uopće biti mali iznajmljivač, koliko je to danas isplativo i što je sve potrebno kako biste to postali. Osim detaljno obrađenog poglavlja u kojem se savjetuje male iznajmljivače, buduće i “stare”, kako urediti smještaj da bi bio privlačan gostima ali i da bi oni napravili što više rezervacija. Na koji način to financirati kao i značenje i mogućnosti korištenja kreditnih kartica u knjizi nam objašnjavaju stručnjaci Zagrebačke banke koja je ujedno Generalni pokrovitelj knjige. Tu su i savjeti o prezentaciji objekta te novi trendovi na tom području.

interligo, crtež

Mnogi mali iznajmljivači ulaze u ovaj posao bez iakakve pripreme, bez plana. Rijetki su iznajmljivači koji su pravilno odredili cijenu objekta, dali popuste gostima, pregovarali sa gostima i sl. Sve se to uglavnom radi “od oka”. Kako se pravilno pripremiti ne samo za sezonu, nego za uspješno poslovanje općenito objašnjava se u poglavlju o izradi strategije obiteljskog smještaja.

Ključ leži u pravilnoj promociji smještajnog objekta

Oglašavanju je posvećen najveći dio knjige. U ovom dijelu predstavljeni su svi kanali prodaje, vrste portala te načini uspješnog poslovanja na njima. Sve se više malih iznajmljivača oglašava na raznim portalima, imaju svoje web stranice, surađuju sa raznim turističkim agencijama ali im sve to ne donosi željene rezultate. Zašto je to tako, gdje oni griješe i kako da postanu uspješni detaljno je objašnjeno upravo u ovom poglavlju. Između ostalog, iako ih zakon ne obvezuje na osiguranje, kako će mali iznajmljivači marketinški i sigurnosno profitirati od osiguranja obrazlažu stručnjaci iz Euroherc osiguranja, XL sponzora knjige.

Cjenik, ispisivanje računa, boravišna pristojba....

Da li je potrebno imati liječničku potvrdu, kako i kome ispisati račun ako je gost došao putem turističke agencije, treba li imati pečat, kako treba izgledati cjenik, koje sve knjige treba voditi i kako, kome možemo naplatiti boravišnu pristojbu 50% nižu, što sve gleda inspekcija kad dođe u vaš objekt, koliku ćete kaznu platiti,… - odgovore na sva ova i mnogo više pitanje mali iznajmljivači će dobiti u poglavlju - Administrativno poslovanje obiteljskog smještaja.

Treći dio knjige je posvećen boravku gosta u objektu, pripremi objekta prije dolaska gosta, načinima čišćenja, duplim rezervacijama, recenzijama i svemo onome što će od malog iznajmljivča napraviti visokokvalitetnog domaćina.

Posao iznajmljivača je cjelogodišnji posao

Iznajmljivanje apartmana, kuća za odmor i soba se smatra dodatnim poslom kojim ćete uz vrlo malo rada ostvariti veliki profit. Možda je to nekada i bilo tako ali danas ukoliko mali iznajmljivač želi biti uspješan mora raditi tijekom čitave godine i ovaj posao mora shvatiti i voditi kao bilo koji drugi dodatan posao. Kako to rade uspješni iznajmljivači prikazano je u poglavlju - Kalendar marketinških aktivnosti za male iznajmljivače.

Od turističkih zajednica mali iznajmljivači očekuju puno više nego što je spektar njihovih aktivnosti. Što to turističke zajednice mogu napraviti za male iznajmljivače, što rade neke od njih i na koji način one mogu doprinijeti većoj uspješnosti u poslovanju malih iznajmljivača naći ćete u zadnjem dijelu knjige. U ovom dijelu ćete vidjeti koliki su potencijali poslovanja obiteljskog smještaja u ruralnim krajevima i kako mali iznajmljivači daleko od mora i gradova mogu biti uspješni.

Svi mali iznajmljivači žele poslovanje preko čitave godine, većini nije veliki problem poslovanje u 7. i 8. mjesecu, problem je imati goste u pred i post sezoni, posebno vansezone. Sve je više malih iznjmljivača koji se odlučuju za takvo poslovanje i u tome su uspješni. Postoje niz pravila koja je potrebno slijediti kako biste imali goste i van sezone.

Poglavlje i o difuznim i integralnim hotelima takodjer bitnim i za iznajmljivače

S obzirom na stav Savjetovališta za obiteljski smještaj da je budućnost obiteljskog smještaja u malim obiteljskim hotelima te difuznim i integralnim hotelima koji se polako otvaraju širom zemlje, poslijednje poglavlje je posvećeno upravo njima.

Knjiga “Mali iznajmljivač - veliki posao” ima izuzetno nizak indeks maglovitosti (niži indeks - veća razumljivost) što znači da je pisana za širu publiku; rečenice su kraće, riječnik je jednostavan, brzo i jednostavno se čita. U knjizi su korištene visokokvalitetne profesionalne fotografije, posebno su zanimljive ilustracije koje je izradila šesnaestogodišnja Mihaela Erceg, izuzetno nadarena ilustratorica koja je svojim radovima u knjizi naglasila probleme i ponuđena rješenja koje knjiga nudi malim iznajmljivačima.

Financiranje, krediti, osiguranja....

Kroz knjigu se čitateljima nude informacije o novim trendovima koji će im olakšati i unaprijediti poslovanje - krediti i kreditne kartice koje nudi Zagrebačka banka, proizvodi osiguranja objekata i gostiju Euroherc osiguranja, klima uređaji Mitella,  posteljina Struktura, podne obloge Salona drva, prozori Adria prozora, bazeni tvrtke Bazeni plus, Lineaflex madraci, mramorne grijače ploče Mramoterma, oglasni prostor Ferienhaus Liste i Adriatic home-a, članstvo u Klubu iznajmljivača, zamjena objekta putem Exchange Home-a, članstvo u Zajednici obiteljskog smještaja HGK, foto prezentacije Super Studio … Uz navedene informacije čitatelji će dobiti i poklone u obliku popusta, kupona,…

Gdje kupiti knjigu?

Knjiga će se moći kupiti putem tvrtke Interligo, putem narudžbenica koje će se dobiti putem turisitičkih zajednica, na predavanjima, edukacijama, prezentacijama… Niže su podaci tvrtke Interligo!

Premijera i promocija!

Premijerno predstavljanje knjige uz promotivnu prodaju iste, biti će održano na Sajmu male brodogradnje u okviru Sajma turističkih atrakcija, 30.04.2015. u 15.00 u hotelu “Le Meridien - Lav” sa početkom u 15.00 sati. Nakon predstavljanja knjige biti će organizirana promotivna prodaja knjige, umjesto 199,00 kn, knjiga će se na promociji prodavati za 99,00 kn. Pozivnicu za prisustvovanje promociji možete skinuti ovdje:

Dana 28.04.2015. biti će također i u Šibeniku održana predprezentacija knjige uz dvosatnu edukaciju na "Skupu obiteljskog smještaja".
Cijena knjige i poseban popust za članove Kluba iznajmljivača!
Redovna cijena knjige iznosi 199kn.
Samo za redovne članove Kluba iznajmljivača iznosi samo 99kn! Prilikom kupnje, molimo vas navedite ime i prezime člana te članski broj za dobivanje popusta!
anamarija cicarelli
Interligo j.d.o.o.
mob: + 385 99 385 00 22
Jobova 2, Split, Hrvatska

One thought on “Izašla nova knjiga “Mali iznajmljivač – veliki posao” Anamarije Cicarelli!

  1. Poštovani, naručila bih knjigu “MALI IZNAJMLJIVAČ – VELIKI POSAO” kao član kluba iznajmljivača po cijeni od 99,00 kn, ali ne znam članski broj. Kako to mogu saznati?
    Unaprijed hvala i srdačan pozdrav,

    Sanja Radolovic

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]