Uređenje okućnica u obiteljskom smještaju u Primorju


Villa Nada-Rovinj

Slika: Villa Nada - Rovinj (apartmanija.hr)

Po prvi puta u Klubu iznajmljivača ovako opširno i s mnogo korisnih detalja i stručnih savjeta pišemo o još jednom važnom segmentu promocije obiteljskog smještaja - uređenom vrtu, to jest okućnici!

Imate li želju u svoj vrt unijeti boravišne kvalitete tj. ugođaj koji odgovara profilu vaših gostiju, morati ćete prvenstveno uložiti malo vremena i truda u planiranje. Relativno kratak period korištenja vrta te nemogućnost intenzivnog održavanja biti će nam okosnicom određivanja biljnih vrsta no osim odabira i sadnje bilja, postoji niz odluka i zahvata koji prethode u promišljanju o prostoru. Niže navedena pitanja i prijedlozi odgovora neka Vam posluže za usmjeravanje pri planiranju. Čitajte dalje

Kakvim prostorom raspolažemo?

    • Prilaz za automobile te predvrt kuće u pravilu vrlo jednostavno možemo urediti vodeći se arhitekturom kuće. Naravno, obim planiranja ovisi o veličini samog prostora, ovdje pretpostavljamo da se predvrt ne koristi u boravišne svrhe. Rubove parcele štitimo živicama koje mogu biti unificirane ili možemo kombinirati više vrsta bilja. Kod kombiniranja biljaka u takvim, formalnim oblicima, moramo paziti da rezultat ne bude kič. Osim živica, možemo složiti jednostavan kamenjar koji ne zahtijeva puno brige te se igrati sa opločenjima i pokojim soliterom (stablo voćke, agruma i sl.).
    • Ukoliko se radi o terasama i balkonima onda nam se proces planiranja znatno sužava no ne znači da je i manje bitno. Ozelanjavane balkona uljepšava ne samo kuću već i ulicu te mijenja čitavu sliku prostora pridonoseći turističkoj privlačnosti mjesta.

...

Za nastavak čitanja sa svim detaljima oko uređenja okućnica u obiteljskom smještaju te s popisom biljaka koje savjetujemo, molimo vas registrirajte se na naše stranice. Registracija je besplatna! Članstvo je dobrovoljno.

​​
​​

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Sajam Promohotel

Idete li na Promohotel sajam?

Sajam Promohotel će se održavati od 20. do 23.02.2019. u dvorani Žatika u Poreču. Na sajmu će se održati niz događanja, od predavanja, prezentacija, panel rasprava i edukacija posvećenih vlasnicima i menadžerima u obiteljskom smještaju, djelatnicima turističkih agencija, ugostiteljima, mentorima i učenicima ugostiteljskih škola. Dva dana biti će potpuno posvećena edukaciji vlasnika i menadžera u […]