Uređenje okućnica u obiteljskom smještaju u Primorju


Villa Nada-Rovinj

Slika: Villa Nada - Rovinj (apartmanija.hr)

Po prvi puta u Klubu iznajmljivača ovako opširno i s mnogo korisnih detalja i stručnih savjeta pišemo o još jednom važnom segmentu promocije obiteljskog smještaja - uređenom vrtu, to jest okućnici!

Imate li želju u svoj vrt unijeti boravišne kvalitete tj. ugođaj koji odgovara profilu vaših gostiju, morati ćete prvenstveno uložiti malo vremena i truda u planiranje. Relativno kratak period korištenja vrta te nemogućnost intenzivnog održavanja biti će nam okosnicom određivanja biljnih vrsta no osim odabira i sadnje bilja, postoji niz odluka i zahvata koji prethode u promišljanju o prostoru. Niže navedena pitanja i prijedlozi odgovora neka Vam posluže za usmjeravanje pri planiranju. Čitajte dalje

Kakvim prostorom raspolažemo?

    • Prilaz za automobile te predvrt kuće u pravilu vrlo jednostavno možemo urediti vodeći se arhitekturom kuće. Naravno, obim planiranja ovisi o veličini samog prostora, ovdje pretpostavljamo da se predvrt ne koristi u boravišne svrhe. Rubove parcele štitimo živicama koje mogu biti unificirane ili možemo kombinirati više vrsta bilja. Kod kombiniranja biljaka u takvim, formalnim oblicima, moramo paziti da rezultat ne bude kič. Osim živica, možemo složiti jednostavan kamenjar koji ne zahtijeva puno brige te se igrati sa opločenjima i pokojim soliterom (stablo voćke, agruma i sl.).
    • Ukoliko se radi o terasama i balkonima onda nam se proces planiranja znatno sužava no ne znači da je i manje bitno. Ozelanjavane balkona uljepšava ne samo kuću već i ulicu te mijenja čitavu sliku prostora pridonoseći turističkoj privlačnosti mjesta.

...

Za nastavak čitanja sa svim detaljima oko uređenja okućnica u obiteljskom smještaju te s popisom biljaka koje savjetujemo, molimo vas registrirajte se na naše stranice. Registracija je besplatna! Članstvo je dobrovoljno.

​​
​​

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Releated

Sajam Promohotel

Idete li na Promohotel sajam?

Sajam Promohotel će se održavati od 20. do 23.02.2019. u dvorani Žatika u Poreču. Na sajmu će se održati niz događanja, od predavanja, prezentacija, panel rasprava i edukacija posvećenih vlasnicima i menadžerima u obiteljskom smještaju, djelatnicima turističkih agencija, ugostiteljima, mentorima i učenicima ugostiteljskih škola. Dva dana biti će potpuno posvećena edukaciji vlasnika i menadžera u […]