Kako stati na kraj zločestim i ljubomornim susjedima?


​​

Film Title: NeighborsU nekoliko navrata smo dobili upite iznajmljivača koji imaju problema sa susjedima koji ih ometaju, ometaju goste, stvaraju buku, zovu policiju, inspekciju i slično. Na kraju sve to ne rezultira nikakvim rješenjem već samo uznemirava goste čime iznajmljivač snosi posljedice po svoje poslovanje.
Pravo je pitanje kako stati na kraj takvim susjedima, što učiniti? Iči linijom manjeg otpora ili potegnuti po načelu one stare poslovice, klin se klinom izbija?

Više

Ako situacija iznajmljivaču stvarno zagusti i teško izlazi na kraj sa susjedom, onda je takva siutacija zrela za angažiranje odvjetnika koji će s obzirom na situaciju znati najbolje kojim se sredstvima koristiti kako bi se riješila situaicija. Sigurni smo da rješenje postoji. No naše je mišljenje da se prvo pokuša mirnim putem.    (članak se nastavlja....)
Za dalje čitanje članka, molimo vas registrirajte se. Besplatno je. Ako ste već registrirani, OVDJE se možete prijaviti.

​​

Piše: Kruno Pekas, mag.iur Maja Vidan (stručni suradnik)
Slika preuzeta sa: nsrlive.co.uk

​​

One thought on “Kako stati na kraj zločestim i ljubomornim susjedima?

  1. Hvala sto se barem trudite pomoci nama kojih se gornji clanak tice I sto nas slusate,a nase jadikovke ne prolaze neprimjeceno.
    U mom slucaju,stvar je dosla do usijanja. Susjed je opet I ove godine pozvao inspekciju I opet nista nije postigao jer su moji papiri cisti, a moji gosti pristojnog ponasanja. Imam osjecaj da ce on, sam sebi pljunut u lice jer mu vise nece doci ni policija ni inspekcija jer su shvatili s kim imaju posla, nadam se!!
    No, dobro je znati sto su nasa prava I kako se pravno I legalno postaviti prema nasilnom I upornom susjedu.
    Apropos, uvijek je bio izvjesen kucni red u mom stanu, a ove godine I usmeno I pismeno upozoravamo goste o tome da budu obzirni prema susjedima, te da nam odmah jave ako susjed bude neugodan prema njima.
    Inace, ako iznajmljujete preko Airbnb, po odlsaku vasih gostiju, dobivate obrazac u kojem u roku od 14 dana imate pravo, (dapace) ocjeniti vasega gosta. Isto tako I gost moze uciniti. Tako da nismo samo mi iznajmljivaci ocjenjivani, vec I gosti, pa im je itekako stalo da se o njima lijepo pise inace ih nitko nece primiti za gosta. To je dobar stos, zar ne?!!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Digitalizacija osnivanja tvrtki u Hrvatskoj

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta konačno je stavilo u pogon online osnivanje poduzeća (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrta. Zove se Start i operativno ga je uspostavila FINA. Prema informacijama iz ministarstva, informacijski sustav Start pruža uslugu po modelu sve na jednom mjestu. Pojednostavljena usluga pruža pozadinsko objedinjavanje dosadašnjih koraka u samo jednom, uz dostupnost u […]

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini? Nova godina – sve se mijenja, pa tako i zakon. Što možemo očekivati u 2020. od nadležnih vlasti? Hoće li promjene biti pozitivne ili negativne? Kako za koga! Saznajte u nastavku  koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini!  Većinom svi pola puta kroz godinu doznamo promjene u plaćama, […]