Leksikon ugostiteljstva i turizma – za redovne članove s posebnim popustom!

Leksikon-ugostiteljstva-i-turizmaU hotelu Ambasador u Opatiji svečano je predstavljena publikacija autora Vlade Galičića „Leksikon ugostiteljstva i turizma“ u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija. Knjiga je, kako je istaknuto prilikom predstavljanja, namijenjena i studentima, kojima može poslužiti kao lektira, ali i široj čitalačkoj publici kao štivo enciklopedijskoga tipa, u kojem mogu doznati razne zanimljivosti, poput podatka o tome  tko je izumitelj prve kreditne kartice, te još pregršt sličnih detalja i informacija.

U svakom području ljudskog rada i djelovanja, bilo da je znanstveno, stručno ili usko praktično, nastaje posebna terminologija i fond riječi specifičnog značenja, koje u nekom drugom kontekstu nemaju ili se ne mogu upotrijebiti. Razvija se i standardizira terminologija, koju razumije ili upotrebljavaju samo oni, koji se bave nekim područjem. Oni je stvaraju i razvijaju da bi postigli visoki stupanj međusobnog razumijevanja, da bi se moglo stvarati, planirati i razvijati.

Pročitajte nastavak članka ovdje.

Ideja za sastavljanje “LEKSIKONA UGOSTITELJSTVA I TURIZMA” pripada svakodnevnom susretanju s pojmovima, s kojima se svatko od nas susreće bilo u svakodnevnom poslu, učenju, studiranju ili pak, kao konzument određenih usluga u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, a čiji nam nazivi nisu do kraja ili djelomično razumljivi.

Leksikon po svom sadržaju spada u strukovne leksikone, jer je ograničen na uže područje, odnosno ugostiteljsko-turističku struku. Međutim, treba naglasiti da je tako koncipiran leksikon bilo nemoguće definirati samo na usko područje ugostiteljstva i turizma, već je bilo neophodno i imperativno se nametnula potreba laganog otklona na periferne ali značajne grane, kao što je organizacija, ekonomija, marketing, informatika, menadžment i slične discipline. Svako od tih područja poslovanja zastupljeno je s nekoliko desetina natuknica različitog obima, tako da je u leksikonu objašnjeno ukupno 7.272 pojma.

Osim studentima ugostiteljstva i turizma, leksikon je namijenjen i ostaloj znanstvenoj i stručnoj javnosti, te radnicima i menadžerima na svim područjima djelovanja, od gospodarstva, srednjih strukovnih škola, visokih učilišta, turističkih zajednica, turističkih agencija, strukovnih udruga, javnih službi do državne administracije, ali će isto tako biti i nezaobilazna knjiga na radnom stolu svakog poslovnog čovjeka i poduzetnika iz područja ugostiteljstva i turizma.

Izvor: opatija.hrmanager.hr

__________________________________________________

NARUDŽBA za naše redovne članove!

Svi naši sadašnji i budući redovni članovi imaju mogućnost ovu vrijednu knjigu kupiti s posebnim popustom od 20%. Svi koji bi željeli tek postati naši redovni članovi, više informacija pročitajte OVDJE. Redovni član se postaje uplatom simbolične godišnje članarine od 80kn.

Autor: Galičić, Vlado
Broj stranica: 1088
Uvez: Tvrdi uvez
Godina izdanja: 2014.
Redovna cijena: 300.00 kn
Članska cijena: 240.00 kn

Javite nam se emailom na klub.iznajmljivaca@gmail.com

i poslati ćemo u Vaše ime posebnu narudžbenicu  s našim pečatom i potpisom za ostvarenje popusta. Plaćate kod preuzimanja pošiljke koja vam stiže poštom!

__________________________________________________

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]