Pazite se prijevare – stižu nenajavljeni gosti s vaučerima!


Primili smo poziv iznajmljivačice iz Zagreba da stižu nenajavljeni gosti i to isprintanim vaučerima i potvrđenim PLAĆENIM rezervacijama. Još uvijek istražujemo ove situacije, no najvjerojatnije se radi o prijevari. Iznajmljivačica je situaciju prijavila policiji, a odgovorni iz službe su to prihvatili vrlo ozbiljno. Gošća je prihvaćena u smještaj, no morala je ipak platiti noćenje iznajmljivačici. O čemu se zapravo radi?

Registrirajte se besplatno i saznajte sve informacije.
Koje su to stranice koje varaju goste?
Na koji način pomoći gostu?
Što učiniti?

5 thoughts on “Pazite se prijevare – stižu nenajavljeni gosti s vaučerima!

  1. morate se čuvati *agenata*bez dokumenata.zimus je jedan bio imen Zoran vrlo elokventan iz Istre u ime oglašavanja na običnom papiru iz kompjutora je izmamio stotinama iznamljivača duž Dalmacije po 25o kn po smještajnoj jedinici.nekima je uzeo i kompjutor.Preko noći se može otvoriti agencija neki ljudi rezerviraju uplate gomilu novca a agencija zapravo ne postoji sa interneta skinu neki apartman i tamo ga upute.
    moramo shvatiti da nismo dovoljno *pismeni*za te nove stvari i da nas za čas nasade.

  2. imali smo slučaj ove zime u vodicama došao je dečko predstavljajući agenciju o bukiranju i oglašavanju.prevario je barem 100 žena uzeo im keš u ime oglašavanja 25o kn po smještajnoj jedinici .Uspjeli smo saznati da takva agencija ne postoji ali on je otperjao čak je uzeo i neke kompjutere.većina nas iznajmljivača je bez ikakvog znanja o načinu oglašavanja i nasjela je na to.prijavljeno je policiji ali dalje se nezna ništa,a imali su ime i pretime dotičnog po mom skromnom mišljenju digao je barem 300000 tis kn je obišao je hvar korčulu prvić tribunj pirovac itd.čak ni porezna nije reagirala.dečko se zove Zoran iz istre je gdje smo vidjeli da je njegova bivša *firma*ostala dužna poreznoj ogromne novce.Dakle kod nas nitko ne radi svoj posao kako treba.

  3. Malo sam istraživao, vezano za ovaj problem.
    Dotična stranica je samo server za prikupljanje podataka tj. oglašenih objekata.
    Ona ne vrši nikakvu naplatu gostu , jer naravno to i ne može.
    Kada gost preko njih odabere željeni smještaj i klikne na rezervaciju, stranica automatski preusmjerava na stranice određene agencije s kojom iznajmljivač ima ugovor.
    to su najčešče agencije koje imaju mogućnost online booking-a. , a s kojim ponavljam iznajmljivač ima ugovor o suradnji.
    Nažalost sve je više takvih stranica kojima je interes isključivo u pay per click oglašavanju .
    Kupe podatke sa svih jačih online agencija (tripadvisor,booking.com,expedia,housetrip..)

    Što se tiće problema u Zagrebu , 99% sam uvjeren da je privatni iznajmljivač zapravo previdio obavijest o rezervaciji.

  4. Ne mora nužno biti prevara u pitanju premda djeluje tako.

    Ovako nešto se može dogoditi i zbog šlampavosti i neprofesionalnosti određenih agencija ili jednostavno ljudske greške.

    Ja sam imao prije par godina slučaj gdje je gost isto tako došao.

    Naime što se je dogodilo. Agencija je provjerila dostupnost smještaja, javila gostu, iznajmila apartman, naplatila akontaciju i zaboravila to dalje javiti nama i uvesti sve u sustav pa da i sami vidimo rezervaciju.

    Gost kada je došao imao je sve normalno plaćeno i rezervirano i važeći voucher. Ali mi nismo znali za tu rezervaciju.

    Na sreću gosta sve smo uspjeli odmah riješiti bez previše problema za njega i evo za sada nam je stalni i redovni gost svake godine ali s direktnim kontaktom 🙂

    1. Hvala Darko na komentaru. Slažemo se. No, mi smo gošću pitali preko koje je stranice rezervirala, a onda smo po forumima našli niz negativnih komentara o toj stranici gdje su i drugi spomenuli prijevaru. A smatramo da s današnjim modernim tehnologijama nije nemoguće na lak način jednostavno proizvesti svoj naplatni sustav s karticama na webu, a podatke jednostavno pokupiti s postojećih sajtova poznatih agencija i tako se nakrasti sve dok se preko review-a ne dozna da je u pitanju prijevara. Uvjeren sam da cemo nakon par dana vidjeti da su navedene stranice suspendirane. Ako samo kliknete na “About us” vidjet ćete da ondje ne stoje nikakvi podaci o tvrtki ili agenciji.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated