Seminar 14.2 u Opatiji: EU fondovi za privatne iznajmljivače

Svrha seminara
Dobiti informacije o bespovratnim EU novcima za privatne iznajmljivače u turizmu. Saznati što nas očekuje i koji su fondovi i programi pogodni za konkuriranje. Saznati gdje se objavljuju natječaji i kako se snaći u natječajnoj dokumentaciji. Osnove pripreme projektne dokumentacije. Procijeniti formalne kriterije. Procijeniti može li vaš projekt konkurirati.

Namjena
Za sve iznajmljivače u turizmu (vlasnike apartmana, iznajmljivače soba, male obiteljske hotele) koji žele priskrbiti sredstva za infrastrukturu.

Pročitajte nastavak članka ovdje.

Način realizacije
Predavanje i otvorena diskusija; mogućnost postavljanja pitanja tijekom cijelog seminara; analiza natječajne dokumentacije.

Raspored seminara
I dio od 09:00 – 13:00 (pauza 15 min.)
od 13:00 do 14:00 pauza
II dio od 14:00 - 16: 30 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara
Zašto Europska komisija daje novce za privatnu turističku infrastrukturu (proračun EU, načini upravljanja fondovima i programima, javne politike EU; za što će biti najviše novaca u budućnosti)
Kako daje? (sustav odlučivanja o natječajima)
Kome daje? (tko se sve može prijaviti) & kako daje (što se može prijaviti)
Što je projekt?
Kako se snaći u natječajnoj dokumentaciji?
Kako pripremiti prijavu? (osnovni pojmovi u prijavi, kako je efikasno pripremiti, potrebni dokumenti, rokovi, način slanja...)
„Tips and tricks“

Predavač
Martina Belić konzultantica je za EU fondove, bavi se prikupljanjem bespovratnih sredstava iz EU fondova od 1992. godine. Vodila je projekte sufinancirane iz EU fondova desetak godina. Posljednjih pet godina je samostalna konzultantica za pripremu i vođenje projekata sufinanciranih iz EU fondova. Autorica nekoliko knjiga iz tog područja. Posljednja je “Potpore i javni natječaji iz EU fondova do 2013. godine”.

Mjesto i vrijeme:
Četvrtak, 14.2.2013. od 9:00 do 16:30
Grand Hotel Adriatic, Maršala Tita 200, Opatija

Kotizacija
1390,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

Prijave:
Kliknite ovdje za prijavu na seminar

Izvor: mapaznanja.hr

One thought on “Seminar 14.2 u Opatiji: EU fondovi za privatne iznajmljivače

  1. Da li možete staviti još malo informacija vezano za ovu temu – npr.kad će biti otvoren ovakav jedan natječaj te gdje naći informacije o tome, odnosno što je sve potrebno da bi aplicirali za ovakva sredstva?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]