Rok za prijavu turističke članarine do kraja veljače!

Želimo Vas kratko informirati kako je do kraja veljače rok za prijavu
obračuna za plaćanje Turističke članarine koju su obavezni plaćati svi
iznajmljivači.

Više informacija o TČ pročitajte na našoj stranici kluba:
https://www.klub-iznajmljivaca.com/turisticka-clanarina/

Članarina i boravišna pristojba odvojene su stvari

Takodjer se za više informacija i uputa možete obratiti i Vašoj turističkoj
zajednici, jer često puta upravo TZ uredi pomažu svojim iznajmljivačima oko postupka prijave i plaćanja, iako se prijava vrši zapravo Poreznoj upravi.

Obrazac možete preuzeti i putem linka OVDJE i isprintati ga, jer jednako Vam vrijedi kao i onaj koji se kupuje u Narodnim novinama.

6 thoughts on “Rok za prijavu turističke članarine do kraja veljače!

  1. Informacija je točna. TZ ne šalje uplatnice jer nema uvid u promet iznajmljivača. U TZ-u tražite broj računa za turističku članarinu, model je 67. Mi smo razredi B i D, te nam se članarine kreću od 40 – 120 kn godišnje. Obrazac TZ i potvrda o uplati se nose u poreznu upravu koja i kontrolira naplatu članarine.

  2. Evo informacije od jedne nase iznajmljivace (dopisivanje s fejsa):

    “… što se tiče plaćanja turisticke članarine, izvrši se uplata, a obrazac za Poreznu upravu se uz kopiju uplatnice pošalje poštom na Poreznu ili se odnese osobno do kraja veljače.”

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Digitalizacija osnivanja tvrtki u Hrvatskoj

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta konačno je stavilo u pogon online osnivanje poduzeća (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrta. Zove se Start i operativno ga je uspostavila FINA. Prema informacijama iz ministarstva, informacijski sustav Start pruža uslugu po modelu sve na jednom mjestu. Pojednostavljena usluga pruža pozadinsko objedinjavanje dosadašnjih koraka u samo jednom, uz dostupnost u […]

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini?

Koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini? Nova godina – sve se mijenja, pa tako i zakon. Što možemo očekivati u 2020. od nadležnih vlasti? Hoće li promjene biti pozitivne ili negativne? Kako za koga! Saznajte u nastavku  koje porezne promjene nas očekuju u 2020.godini!  Većinom svi pola puta kroz godinu doznamo promjene u plaćama, […]