Iznajmljivači, izradite si alotmanski cjenik!


Možda smo malo prekasno stigli s ovim člankom, no ipak, nikad nije kasno za izradu alotmanskog cjenika. Zašto bi zapravo iznajmljivač uz osnovni cjenik radio još jedan cjenik - alotmanski cjenik? Zato jer:

- time ostavlja dojam profesionalnosti
- ima uvijek spremnu kalkulaciju i uvjete za nove posrednike bez zamarajućih pregovaranja
- ubrzava postupak suradnje s novim posrednicima
- stvara se fer odnos na tržištu
- stvara uspješniji odnos s agencijom
- postaje konkurentniji

Dopustite nam da prvo istaknemo razliku između individualnih iznajmljivačevih cijena (službene cijene iznajmljivača, one “sa zida u apartmanu”) i alotmanskih cijena (niže cijene predviđene za posrednike, to jest agencije)...

Cijeli članak koji je prilično opširan, pročitajte tako da se registrirate. Besplatno je!

U nastavku članka pročitajte sadržaj sljedećih podnaslova:
Što je zapravo alotmanski cjenik?
Kako kreirati individualni cjenik?
Kako izraditi alotmanski cjenik?
Klasika: “Ne mogu Vam ništa dati, vi se nadogradite na moje cijene koliko god hoćete!”
Konkretan primjer alotmanskog cjenika
U poslovanju iznajmljivača se ništa ne mijenja
Previsoke cijene nikome ne donose korist

20 thoughts on “Iznajmljivači, izradite si alotmanski cjenik!

    1. Poštovana/i, uskoro ćemo pokrenuti ponovno članstvo u Klubu iznaajmljivača i kao član ćete imati mogućnost te predloške skinuti s naše stranice. Molimo vas na malo strpljenja. Hvala

  1. HMMMMMM,cjenik “anatomski”??? to je malo komplicirano i nepotrebno.Gost koji dolazi preko agencije jako dobro zna da plaća proviziju agenciji a ostatak iznajmljivaču,Također zna da je provizija i do 30% te stoga kada dođe u apartan i vidi nižu cijenu on je toga svjestan
    .Meni se blago čini da vi navijate za agencije koje uzimaju veliki dio kolača iznamljvačima i nadižu zapravo cijene do neba,Mi napravili kuće naradili se spremanjem a oni samo papirić i trideset posto??? ako imaju sestrinsku firmu još 10% jadan gost. Upravo imam goste duple i dojčike i oni padaju u nesvijest od naših cijena smještaja i hrane i pića a bogami imi isto.Nekad mi je neugodno izreći cijenu aznam da drugi maju i više pa digla žaba nogu kad vidi da se konji potkivaju.
    Čuja sam neki dan da je inspekcija kaznila osobu koja je dala popust gostu??? dali je to moguće ja ne da dajem popust nego kada gosti odlaze ako su mi bili dobri i simpatični dajem djeci po dvadeste do pedest Eurića,jer imati dobrog gost je prava blagodat.ove godine su svi poludili od vrlline ps malo bili čudni i tada dobrog gost bi skoro zadrža cilu cezonu mukti da ne moram od njeg živit. Ostajte mi Zbogonlipi i čili bili.

  2. Pozdrav,
    od ove godine 2015.postali smo iznajmljivači kuće za odmor 4+2. Naime popunjeni smo već 9 tjedana što je super 🙂 lijepo Vas molimo da nam malo pomognete u kreiranju cjenika jer nije nam baš najbolje jasno koje cijene moramo staviti kao individualni cjenik a koje kao alotmanski…Primjer cijene koja je objavljena na stranoj agenciji preko koje imamo najviše rezervacija je 180Eura dnevno, a oni uzimaju 15% provizije. Zahvaljujemo na pojašnjenju! Lijep pozdrav!

    1. Poštovani, teško je ovako u komentaru objasniti.
      Ako je vaša cijena u individualnom cjeniku recimo 500kn po noćenju. Onda vam je alotmaska cijena recimo 400kn, čime svakom posredniku koji se odluči s vama poslovati dajete taj rabat od 100kn. Vi možete odbriti više ili manje, ovisno o vašoj poslovnoj politici.
      Po zakonu je najbitniji taj vaš individualni cjenik “sa zida”. Po kolikoj ce cijeni kasnije prodavati posrednik, nije vam važno. Važno vam je da vam plati vašu cijenu koju ste mu ponudili i ugovorili od 400kn. Gost s ceste koji vam dodje bez posrednika plaća vam naravno 500kn jer vam je to cijena iz vašeg službenog individualnog cjenika. Alotmanski cjenik nije nužan, mi smo ga preporučili kako bi iznajmljvač bio spremniji na pregovore s potencijalnim posrednicima i on se pokazuje samo posrednicima.

      Uskoro ćemo objaviti naš poseban online PDF Priručnik na temu cijena i cjenika i kao naš redovni član moći ćete ga dobiti besplatno na svoju email adresu. Srdačan pozdrav!

  3. Kako napisati cjenik koji se mora nalaziti u svakom apartmanu i kako se drzati napisanih cijena ako primjerice u ovom mom slucaju s agencijom booking.com samostalno mogu proizvoljno i svakodnevno mijenjati cijenu! Ukoliko u npr.kolovozu imam rupu od 3 dana za pojedinu smjestajnu jedinicu,ja za ta tri dana dignem cijenu za 100 posto, po pravilu mogu proizvoljno svaki dan mijenjati cijene i kako ce se to poklapati s cjenikom u apartmanu?! Nadam se da ste razumijeli pitanje? Unaprijed hvala!

    1. Upravo na ova pitanja detaljno smo odgovorili u našem novom priručniku o cjeniku i cijenama koji ćemo objaviti za koji dan. Naime, vi uvijek smijete dati popust gostima. Stoga u cjeniku odredite neku malkoc višu cijenu, recimo 500kn. Pa čak i ako svaki dan mijenjali cijene, samo se držite toga da budu ispod tih 500kn i navedite da ste dali popust. I tako ste uvijek u skladu s cjeikoom. Ako smatrate da nekada možete prodati po mnogo većoj cijeni jer je neko događanje u gradu, onda navedite tu opasku u cjeniku “za vrijeme posebnih manifestacija i velikih događanja u mjestu cijena je viša toliko i toliko posto ili toliko i toliko kuna”. I kad kanite diči cijenu, dignite ju točno onoliko koliko ste predvidjeli tom napomenom u cjeniku. I sve štima 🙂

  4. Poštovani, cjenik možete napisati sami i jednostavno ga date nekoj agenciji na prijevod. Mi vam možemo pomoć tako da Vam damo kontakte naših profesora koji prevode i to za jezike: engleski, njemački, talijanski i slovenski ako Vam topomaže. Čak i francuski. Njima se naravno plaća honorar za prijevod, no to se isključivo dogovarate s njima. Kao našem članu ćemo pokušati dogovoriti 10% popusta. Javite nam se za više informacija putem našeg kontakt obrasca. Lijepi pozdrav!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Sajam Promohotel

Idete li na Promohotel sajam?

Sajam Promohotel će se održavati od 20. do 23.02.2019. u dvorani Žatika u Poreču. Na sajmu će se održati niz događanja, od predavanja, prezentacija, panel rasprava i edukacija posvećenih vlasnicima i menadžerima u obiteljskom smještaju, djelatnicima turističkih agencija, ugostiteljima, mentorima i učenicima ugostiteljskih škola. Dva dana biti će potpuno posvećena edukaciji vlasnika i menadžera u […]