Rok za prijavu turističke članarine do kraja veljače!

Želimo Vas kratko informirati kako je do kraja veljače rok za prijavu
obračuna za plaćanje Turističke članarine koju su obavezni plaćati svi
iznajmljivači.

Više informacija o TČ pročitajte na našoj stranici kluba:
https://www.klub-iznajmljivaca.com/turisticka-clanarina/

Članarina i boravišna pristojba odvojene su stvari

Takodjer se za više informacija i uputa možete obratiti i Vašoj turističkoj
zajednici, jer često puta upravo TZ uredi pomažu svojim iznajmljivačima oko postupka prijave i plaćanja, iako se prijava vrši zapravo Poreznoj upravi.

Obrazac možete preuzeti i putem linka OVDJE i isprintati ga, jer jednako Vam vrijedi kao i onaj koji se kupuje u Narodnim novinama.

6 thoughts on “Rok za prijavu turističke članarine do kraja veljače!

  1. Postovana Senka, svi iznajmljivaci su duzni platiti turisticku clanarinu, nevezano za PDV. Pokusajte kontaktirati ured Vaše TZ u Vašem mjestu i oni će Vam pomoći s informacijama. Zagrebačka TZ i Pulska TZ rado pomažu iznajmljivačima oko tih informacija. A možete si u našem članku isprintati obrazac da ga ne morate kupovati u Narodnim novinama.

  2. Poštovani,

    U biti imam pitanje, ja sam platila članarinu turističkoj zajednici, iznajmljivač sam koji nije u sustavu PDV-a.Zanima me da li i ja moram ispuniti obrazac za prijavu Poreznoj upravi ili je to za iznajmljivače u sustavu PDV-a.
    Hvala na odgovoru

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Za ozbiljniji posao s apartmanima, veće su mogućnosti za dobivanjem poticaja ako se registrira tvrtka ili obrt!

Ministarstvo turizma je prijašnjih godina u svojem programu “Konkurentnost turističkog gospodarstva” poticalo vlasnike obiteljskog smještaja na gradnju bazena ne pružajući im mogućnost prijave na ostale mjere bespovratnih sredstava. Iznajmljivači su naravno nezadovoljni takvim tretmanom jer se upravo njih spominje kao pokretač našeg turizma. Objavljen je natječaj Ministarstva turizma u kojem nažalost više nema poticaja za iznajmljivače. […]

Podsjetnik: Rok za obračun turističke članarine je do kraja veljače!

Turistička članarina je obvezna za sve iznajmljivače i prateće djelatnosti u turizmu. Obračunava se na temelju prometa ostvarenog u prethodnoj godini, konkretno članarina za 2017. godinu predaje se u Poreznu upravu sve do zaključno 28.2.2018. Uz obračun turističke članarine (obrazac TZ) podnosi se i EP obrazac (obrazac evidencije o prometu). Ukratko obračun se radi na […]