Promotivni film hrvatskog turizma 2012.

"ODA RADOSTI" naziv je najnovijeg promotivnog filma kojeg je izradila Hrvatska turistička zajednica u sklopu priprema za novu turističku sezonu. Film, čija je glazbena podloga himna Europske unije - završni stavak Beethovenove 9. simfonije "Oda radosti" prvenstveno je namijenjen prikazivanju na inozemnim tržištima, a svakako će dodatno afirmirati činjenicu da Hrvatska uskoro postaje 28. članica Europske unije. Promotivni film pogledajte na Indexu.

Ideju za ovaj film dala je naša renomirana čelistica Ana Rucner, nakon što je snimka njezine izvedbe Ode radosti s Revijskim i Tamburaškim orkestrom HRT-a i ansamblom Lado polučila velik međunarodni uspjeh. Ovaj promotivni film, spoj tradicionalnog i suvremenog, dio je promidžbene kampanje Hrvatske turističke zajednice pod sloganom "Hrvatska - nova turistička zvijezda Europske unije".

Film svojom dojmljivom vizualizacijom ističe našu bogatu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu te brojne ljepote Hrvatske kroz nadahnutu glazbenu naraciju koju vodi čelistica Ana Rucner. Ova priča o Lijepoj Našoj, započinje svitanjem na obali, vodi nas od Dunava preko svih hrvatskih krajeva, ponovo do Jadrana, gdje veliko finale Ode radosti završava na morskoj pučini. Značajnu ulogu u filmu imaju i žitelji svih naših krajeva, gordi i ponosni na svoju povijest, kulturu i plodove svog rada.

Film je režirao Hrvoje Hribar, a snimatelj je bio Mirko Pivčević. U filmu koji traje ukupno 4,5 minute sudjeluju i Zagrebačka filharmonija, zbor Ivan Goran Kovačić, kao i glazbenici na našim autentičnim narodnim instrumentima poput gajdi, sopila ili lijerice koje je snimio Stjepan Večković. Osim filma izrađeni su i spotovi u trajanju od 20, 30, 60 i 90 sekundi namijenjeni emitiranju na globalnim televizijama (CNN, Eurosport, Euronews, BBC) te ostalim inozemnim televizijama. Ovih je dana Ana Rucner objavila i rock verziju ovog promo spota.
Preneseno sa: index.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]