Hrvatska treća najbolja destinacija s plažama!

HRVATSKA je prema izboru čitatelja časopisa The Sunday Times Travel u 2011. godini proglašena trećim najboljim europskim odredištem s plažama. Prvo mjesto osvojila je južna Španjolska, a drugo grčki otoci, dok se borba za treće mjesto, prema glasovima čitatelja, vodila između Turske i Hrvatske.

Urednik The Sunday Times Travela, Ed Grenby, uručio je ovo prestižno priznanje direktorici Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, Meri Matešić, prigodom svečane dodjele nagrada koja je održana 28. studenoga u luksuznom londonskom hotelu "St. Pancras Renaissance".

Podsjetimo, The Sunday Times Travel Magazine uvrstio je i otok Hvar u top 25 svjetskih otoka, a njegovi su novinari ove godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Predstavništva u Londonu objavili veliki prilog o hrvatskim otocima. Za reportažu "Hvar and away" novinari su ove godine nagrađeni i "Zlatnom penkalom" Hrvatske turističke zajednice.

Časopis The Sunday Times Travel je mjesečnik posvećen putovanjima, odnosno turizmu općenito i gastronomiji, ali sve to s potpisom luksuza. Časopis je dio Times Newspapers Limited grupe, koja je vlasnik dnevne novine The Times i svih njezinih podlistaka. Prosječna dobna skupina čitatelja je 44 godine, a 63 posto čine žene. Naklada časopisa je više od 67.000 primjeraka i kao takav je najprodavanija britanska tiskovina u spomenutom sektoru. Nagrade za najbolje u svijetu u kategoriji destinacija, gradova, hotela, turoperatora i avio kompanija dodjeljuju se već gotovo 10 godina.

Izvor: Index.hr

_____________________________________________________

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]