Prijavite se na šesti Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije

Županijska komora Pula i općina Medulin organiziraju šesti Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Forum će se održati u utorak, 26. veljače, u 12 sati u Medulinu (Hotel Belvedere). Broj mjesta je ograničen!
 

Proširite svoja znanja, otkrijte nove tržišne trendove, upratite novosti iz zakonodavstva te razmijenite iskustva sa drugim istarskim iznajmljivačima. Na Forumu će se obraditi aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku.

 

Kliknite ovdje za nastavak teksta...
​​
​​

HGK – Županijska komora Pula i Općina Medulin organiziraju šesti Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije.

Skup će biti edukativnoga karaktera te će okupiti različite pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Istarske županije i pružiti priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu i tržišnim trendovima.

Aktivnosti nacionalne Zajednice obiteljskog turizma HGK predstavit će Miroslav Pretula (predsjednik Sekcije zajednice obiteljskog smještaja ŽK Pula).

Na Forumu će se obraditi sljedeće aktualne teme:

- Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu i smještajnoj jedinici u Općini Medulin te usporedba s ostalim jedinicama lokalne samouprave (Goran Buić, Općina Medulin)
-Obiteljski smještaj i produljenje turističke sezone (Aldo Dobrovac, Turistička zajednica Općine Medulin).
- Način plasmana i promocije obiteljskog smještaja (Boris Žgomba, Uniline d.o.o., predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK)
- Privatni smještaj u Istri – izazov i/ili prilika (Denis Ivošević, Turistička zajednica Istarske županije)
- Novosti za pružanje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu (Vesna Boljunčić, Služba turističke inspekcije Područne jedinice Pula)
- Sigurnost u turizmu i nadzor prijave boravka državljana trećih osoba (Ester Lojić i Alica Rosić Jakupović, MUP – Policijska uprava Istarska)
- Porezni tretman iznajmljivača u turizmu (Doris Antić, Inde Blašković, Porezna uprava, Područni ured Pazin)
- Pružanje zdravstvene zaštite turistima na području Istarske županije (Davorka Rakić, Istarski domovi zdravlja).

PANEL RASPRAVA:

U sklopu Foruma će se održati i panel-rasprava o rekategorizaciji i podizanju kvalitete obiteljskog smještaja u kojoj će sudjelovati:

- Cinzia Zubin (Područni ured HBOR-a Istra),
- Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije,
- Astrid Glavičić, zamjenica predsjednika Sekcije zajednice obiteljskog turizma ŽK Pula i
- Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-ŽK Pula.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA GOSTIJU:

O zaštiti osobnih podataka (GDPR) govorit će predstavnici tvrtke Megabooker d.o.o.
Saznajte:

- Treba li vam privola gosta za unos podataka u eVisitor
- Kolike su kazne za nepoštivanje uredbe
- Treba li iznajmljivaču osoba zadužena za zaštitu podataka
- Što ako dođe do povrede podataka

I više..

PRIMJERI DOBRE PRAKSE:

Predstavit će se i primjeri dobre prakse u poslovanju, koji su dobitnici nagrade European Holiday Home Association – Villa Milica i Green Frame Villa. Tvrtka Spatium Design d. o. o. predstavit će NUBO - nove standarde higijene, ekologije i uštede.

Za vrijeme trajanja Foruma održavat će se individualna savjetovanja pružatelja usluga u obiteljskom smještaju s poslovnim subjektima koji će imati svoje štandove u hotelu Belvedere.

Prijave su moguće putem stranice Hrvatske Gospodarske Komore

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

POZIV: Edukacija za iznajmljivače privatnog smještaja

U današnjem okruženu gdje se sve brzo mijenja bitno je ostati u trendu. Izdvojite malo vašeg vremena i poslušajte izlagače koji će vam predstaviti korake za digitalizaciju vaše prodaje. Moći ćete naučiti nešto o sustavima koji se koriste za optimizaciju prodaje, kao i o oglašavanju putem društvenih mreža. Svakako preporučljivo svakom iznajmljivaču koji se profesionalno […]

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]