Zašto je dobro u obiteljskom smještaju angažirati profesionalnog dizajnera interijera?

Sigurno ste se barem jednom upitali što još možete učiniti da poboljšate kvalitetu Vašeg smještaja? Jedan od odgovora je: angažirati stručnog i iskusnog dizajnera interijera.
Dizajner interijera je osoba koja uređuje unutarnje prostore, a ponekad i prostore koji izlaze van okvira građevine poput balkona, terasa i sunčališta. Sam proces dizajniranja on odrađuje koristeći svoja iskustva, znanja i senzibilitet, u skladu sa pravilima likovne forme (odnos volumena, tekstura i boja), funkcionalnošću, potrebama klijenta, tematikom (ako je zadana),a sve unutar određenih gabarita i zadanog budžeta.

Kliknite ovdje za nastavak teksta...
​​
​​

Dizajner komercijalnih interijera (hotela, restorana, kafića, trgovina, apartmana...) cilja da određeni interijer bude funkcionalan, dugotrajan, da se lako održava i da bude fotogeničan. Dizajnirati i urediti interijer koji će služiti u komercijalne svrhe nije isto kao urediti dom. Apartman, soba ili kuća za iznajmljivanje predmet su fluktuacije velikog broja ljudi. Poželjno je da takav prostor ostane što duže neoštečen, čist i uredan, te da je stil uređenja neutralan kako bi se dopao što većem broju gostiju.

Iskusni dizajner interijera iza sebe već ima veliki broj potencijalnih dobavljača profesionalne (contract) opreme. Takva oprema nije dostupna u običnim trgovinama i trgovačkim centrima, a otpornija je i čvršća od opreme za kućnu upotrebu, te sadrži sve potrebne ateste i garancije.

Stil uređenja prostora treba imati i nešto atraktivno i posebno (eyecatcher), što će dati prostoru fotogeničnost koja je potrebna prilikom reklamiranja i oglašavanja. Potencijalni klijent svoj prvi susret sa Vašim prostorm ima putem fotografije i ako mu se ona ne dopadne neće niti imati priliku vidjeti prostor uživo. Tu ne smijemo zaboraviti ni popularnost društvenih mreža te potrebu gosta da se fotografira u lijepom prostoru, "čekira“ na lokaciji i pohvali prijateljima.

Također su tu pravila kategorizacije turističkih objekata koja se moraju poštivati, a koja Vam se mogu činiti kao okviri ili prepreke. Dizajner Vas može spasiti od početničkih i laičkih grešaka, a pritom i od nepotrebnih gubitka sredstava (vrijeme i novac) prilikom investiranja. Osim estetskih zahvata i idejnih rješenja, dizajner može razraditi plan radova, angažirati majstore, odraditi tenderiranje i nabavu, te nadzirati radove.

Angažiranje dizajnera interijera možda Vam se još uvijek čini nedostupno i skupo, no naknada za njegov rad na kraju zauzima samo vrlo mali postotak od ukupnog budžeta investicije, a donosi mnogo; od ušteda vremena i novca prilikom investiranja i održavanja, do veće zarade radi popunjenosti vašeg atraktivnog objekta.

 

Piše: Andreja Sarić, Mag. Ing. Des.
www.idinteriordesign.hr
Foto: Valamar Collection Dubrovnik President hotel

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Releated