Zašto je dobro u obiteljskom smještaju angažirati profesionalnog dizajnera interijera?

Sigurno ste se barem jednom upitali što još možete učiniti da poboljšate kvalitetu Vašeg smještaja? Jedan od odgovora je: angažirati stručnog i iskusnog dizajnera interijera.
Dizajner interijera je osoba koja uređuje unutarnje prostore, a ponekad i prostore koji izlaze van okvira građevine poput balkona, terasa i sunčališta. Sam proces dizajniranja on odrađuje koristeći svoja iskustva, znanja i senzibilitet, u skladu sa pravilima likovne forme (odnos volumena, tekstura i boja), funkcionalnošću, potrebama klijenta, tematikom (ako je zadana),a sve unutar određenih gabarita i zadanog budžeta.

Kliknite ovdje za nastavak teksta...
​​
​​

Dizajner komercijalnih interijera (hotela, restorana, kafića, trgovina, apartmana...) cilja da određeni interijer bude funkcionalan, dugotrajan, da se lako održava i da bude fotogeničan. Dizajnirati i urediti interijer koji će služiti u komercijalne svrhe nije isto kao urediti dom. Apartman, soba ili kuća za iznajmljivanje predmet su fluktuacije velikog broja ljudi. Poželjno je da takav prostor ostane što duže neoštečen, čist i uredan, te da je stil uređenja neutralan kako bi se dopao što većem broju gostiju.

Iskusni dizajner interijera iza sebe već ima veliki broj potencijalnih dobavljača profesionalne (contract) opreme. Takva oprema nije dostupna u običnim trgovinama i trgovačkim centrima, a otpornija je i čvršća od opreme za kućnu upotrebu, te sadrži sve potrebne ateste i garancije.

Stil uređenja prostora treba imati i nešto atraktivno i posebno (eyecatcher), što će dati prostoru fotogeničnost koja je potrebna prilikom reklamiranja i oglašavanja. Potencijalni klijent svoj prvi susret sa Vašim prostorm ima putem fotografije i ako mu se ona ne dopadne neće niti imati priliku vidjeti prostor uživo. Tu ne smijemo zaboraviti ni popularnost društvenih mreža te potrebu gosta da se fotografira u lijepom prostoru, "čekira“ na lokaciji i pohvali prijateljima.

Također su tu pravila kategorizacije turističkih objekata koja se moraju poštivati, a koja Vam se mogu činiti kao okviri ili prepreke. Dizajner Vas može spasiti od početničkih i laičkih grešaka, a pritom i od nepotrebnih gubitka sredstava (vrijeme i novac) prilikom investiranja. Osim estetskih zahvata i idejnih rješenja, dizajner može razraditi plan radova, angažirati majstore, odraditi tenderiranje i nabavu, te nadzirati radove.

Angažiranje dizajnera interijera možda Vam se još uvijek čini nedostupno i skupo, no naknada za njegov rad na kraju zauzima samo vrlo mali postotak od ukupnog budžeta investicije, a donosi mnogo; od ušteda vremena i novca prilikom investiranja i održavanja, do veće zarade radi popunjenosti vašeg atraktivnog objekta.

 

Piše: Andreja Sarić, Mag. Ing. Des.
www.idinteriordesign.hr
Foto: Valamar Collection Dubrovnik President hotel

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]