Airbnb se širi na tržište luksuznog smještaja

Kao što je i bilo najavljivano, Airbnb je preuzeo tvrtku s ponudom luksuznog smještaja “Luxury Retreats international” iz Montreala u nastojanjima da proširi svoj utjecaj na tržištu visoko-kvalitetnog smještaja.
Za sada, Luxury Retreats će ostati samostalna kompanija ali Airbnb će vremenom raditi na integraciji njihovih smještajnih kapaciteta u svoj sustav. Airbnb već ima 3 milijuna smještajnih jedinica na svojoj platformi uključujući i 1400 dvoraca, ali kupovina Luxury Retreatsa će privući još bogatije goste koji traže duži boravak i to u privatnim kućama i vilama u tradicionalno popularnim destinacijama.

Čitajte dalje...

​​

 

Vizija jedinstvene zajednice iznajmljivača

Chesky, direktor Airbnb-a, brzo je uznemirio moćno i zakonski precizirano hotelsko tržište tako što je omogućio milijunima ljudi da otvore vrata svojih stanova, apartmana, vila i kućica na drvetu gostima koje nikada nisu ni upoznali. Za manje od jedne decenije od osnutka kompanije 2008.godine, Airbnb je postao najvrjednija privatna kompanija na svijetu, s ukupnom vrijednosti rezervacija od preko 1 milijardu dolara ovoga mjeseca i tendencijom rasta za sljedeću godinu. Čini se da Airbnb namjerava samo još više povećati svoje prisustvo na tržištu.
Brian i upraviteljski tim su uradili odličan posao razvijanjem brenda i vizije o jedinstvenoj zajednici iznajmljivača i povjerenja među njima. A s druge strane razvili su posao do sada neviđenom brzinom.

Najtraženija smještajna jedinica na Airbnb-u

Nezaustavljiv rast noćenja

Sudeći prema nekim proračunima broj noćenja ostvarenih preko Airbnb-a je u porastu od 56% za prošlu godinu i iznosu 125 milijuna noćenja a očekuje se da će porasti na 200 milijuna noćenja u 2017.godini. Prema ovim ekonomskim modelima Airbnb bi mogao ostvariti 18 milijardi dolara u vrijednosti rezervacija za ovu godinu s prihodima većima od 2,5 milijardi dolara.
"On je kreativan vizionar, s upornim a ponekad i nezasitnim apetitom za inovacije… On redefinira kako doživljavamo svijet oko nas i pomaže u zbližavanju ljudi.” Rekao je Jonathan Mildenhall, Airbnbov menadžer.

S pravom se postavlja pitanje što je to pomoglo ovoj internet usluzi da se tako raipdno razvija, posebno ako imamo u vidu zahtjeve korisnika da povjere strancima svoje najintimnije i najvrjednije stvari poput stanova, apartmana i kuća? To je kombinacija dobrih iznajmljivača, dobrog proizvoda i dobrog marketinga.
Na primjer, Airbnb je napravio serijsku kampanju za razvijanje popularnih mjesta što je protekle godine stvorilo trend života poput lokalnog stanovništva. Airbnb je pionir kada govorimo o upotrebi društvenih mreža poput Instagrama i Twittera. Također, razvili su i promocije koje omogućavaju ljudima da žive u pustinji nekoliko dana, u kućici na drvetu ili čak pod vodom.

Sav taj marketinški napor pomogao je u zaobilaženju hotelskog smještaja ali je i doveo do značajnog otpora u hotelskoj industriji. Takav pritisak bi se mogao još više povećati kako kompanija ulazi u tržište luksuznog i dugoročnog iznajmljivanja smještaja kroz aktivna ulaganja i neprestane inovacije.

Airbnb je kreirao Airbnb Trips aplikaciju za planiranje putovanja i posjete restoranima i događajnima na određenoj destinaciji

Airbnb je pokreuo i ture, izlete i slične aktivnosti

Airbnb je kreirao Airbnb Trips aplikaciju za planiranje putovanja i posjeta restoranima i događajima na određenoj destinaciji Kada pitate Cheskyjja o tome na što ja najviše ponosan iz prošle godine reći će Vam da je to lansiranje Airbnb Trips, prvu Airbnb aplikaciju za putovanja sa sadržajima za smještajne kapacitete, restorane i gradske vodiče.
“S lansiranjem Trip aplikacije željeli smo učiniti putovanje magičnim tako što ćemo postaviti ljude u centralnu ulogu svakog putovanja”, nedavno je izjavio Chesky.
U studenom prošle godine ekipa je pokrenula Airbnb Trips, koja predstavlja iskorak u ture, izlete i slične aktivnosti. Prilikom lansiranja Chesky je dao nagovijestiti mogućnosti da će više sličnih dodataka u budućnosti biti u Airbnb-u uključujući i letove, dostavu namirnica, prijevoz, rezervaciju restorana i sl.

 

Počeci luksuznog Airbnb-a

Već mjesecima glasine kruže o tome kako Airbnb planira predstaviti luksuznu kategoriju proizvoda na svojoj platformi. S preuzimanjem Luxury Retreatsa to je postala i stvarnost.
Luxury Retreats nudi visoko-kvalitetan smještaj, uslugu svjetske klase i veliki dijapazon sadržaja što će doprinijeti raznovrsnosti u Airbnb-u i donijeti nova iskustva putnicima, posebno onima koji posjećuju tradicionalno poznate destinacije za odmor.
Luxury Retreats pruža concierge uslugu i podršku gostima te dokazan tim profesionalaca za vile. Trenutno njihova mreža obuhvata 4000 smještajnih jedinica širom svijeta.
Ovaj nivo interesiranja za uslužni i luksuzni segment putovanja sugerira da Chesky i njegov tim imaju namjeru daljnjeg proširenja i zakoračenja na ovo tržište.
I ne samo to, već i marketinški poduhvati i reklama preko nekih od najpoznatijih zvijezda današnjice proteklih godina sugeriraju ulazak na luksuzno tržište.

Ekspanzija prema luksuznoj kategoriji se čini kao prirodan nastavak Airbnb-a u trenutku kada Airbnb broji preko 3 milijuna smještajnih jedinica prirodno je da traže načine za ekspanziju i širenje utjecaja te raznolikosti ponude.

 

Luksuzni smještaj će uvijek biti tražen

Ovaj iznenadni interes za luksuzni smještaj može se objasniti kroz dvije stavke: veći profit i manje regulatornih pitanja.
Stavljanje fokusa na tradicionalno iznajmljivanje smještaja je bilo neizbježno za Airbnb. Iako su sami stvorili segment tržišta s privatnim iznajmljivačima, to ne znači da će svi turisti željeti ostati u nečijoj drugoj kući na taj način. To nije tipično ili uvijek preferirano za poslovna putovanja ili godišnje odmore za neke ljude. Zbog toga je zasebno tržište luksuznog smještaja fokus Airbnb-a u budućnosti jer ono nikada neće izaći iz mode.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]