EU komisija objavila upitnik za iznajmljivače Europe!

Europska Komisija je pokrenula na svojim anketnim stranicama savjetovanje za iznajmljivače, to jest kratki upitnik za vlasnike obiteljskog smještaja! On se odnosi ne samo za hrvatsske iznajmljivače već i za pružatelje usluga smještaja i najma soba i stanova turistima iz ostalih zemalja članica EU. Točan naziv ovakve vrste savjetovanja kojeg provodi Europska komisija je  Savjetovanje Europske komisije za pružatelje usluga kratkoročnog iznajmljivanja smještaja putem internetskih platformi / internetskih stranica za dijeljenje vlastita doma.

Ovim upitnikom žele dobiti bolji predgled nad trenutnom situacijom na tržištu najma privatnih prostora i nekretnina u turističke svrhe kako bi bolje mogli razumijeti potrebe iznajmljivača.

Čitajte dalje...

​​

U svijetu sve više turista odabiru iznajmljivanje privatnih soba ili stanova pojedinaca umjesto velikih hotela. Dijeljenja vlastita stana zove se danas home-sharing a cijeli uznapredovali trend - sharing economy što je zadnjih godina novost u svijetu. Tako su se i razvile internetske platforme (primjer Airbnb) koje su povezale one koje traže takav smještaj - goste s onima koji takav smještaj nude - iznajmljivačima.

Ova pojava je postala danas neizostavni dio turizma kojemu se svijet mora čim prije znati prilagoditi. Stoga je i pokrenuto ovo savjetovanje gdje se mole iznajmljiače da iznesu svoja mišljenja i iskustva koja će pomoći oblikovanju uspješnih politika EU-a u korist svih relevantnih sudionika na tom području.

Izdvojite malo svog slobodnog vremena i ispunite upitnik. Možete ostati potpuno anonimni. Kliknite na sličicu niže:

 

 

Piše: Kruno Pekas

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila. S ponosom ističemo vodeću poziciju u području kućnog tekstila u Hrvatskoj, jer je ona rezultat preko 25-godina promišljenog i profesionalnog rada i jasne vizije. Posebno mjesto zauzima naš HORECA KANAL prodaje, koji je u vrijeme turističke ekspanzije naše zemlje dosegao […]

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]