MT donijelo odluku o sufinanciranju 81 bazena za privatne iznajmljivače!

ministarstvo-turizmaMinistarstvo turizma jučer je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, odnosno prvu odluku mjere A4 o dodjeli novca za sufinanciranje gradnje bazena za privatne iznajmljivače. Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 81 bazen, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma.

„Ove godine odlučili smo davati potpore za izgradnju unutrašnjih i vanjskih bazena za privatne iznajmljivače kako bismo podigli kvalitetu privatnog smještaja, koji čini ukupno polovicu smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Izgradnjom bazena potičemo dolazak turista i u vremenu kada sunce i more nisu glavni turistički proizvod. Osim toga, uskoro ćemo izaći u javnost s programom PPS (pred i posezona), a putem kojeg ćemo poticati destinacije na snažniju aktivnost u razdobljima izvan špice sezone“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.
Više

Programom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, po prvi je put omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju), kao i sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim udruženjima za smještajne i ugostiteljske objekte.

Tako Ministarstvo turizma mjerom A4 ovoga programa sufinancira objekte u domaćinstvu (soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu) za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene (unutar čvrstih objekata). Podnositelji zahtjeva moraju imati registrirane minimalno 3 sobe (odnosno 6 kreveta) ili 4 smještajne jedinice (odnosno 12 gostiju) u kampu. Također, moraju imati registraciju „Objekta u domaćinstvu“, najmanje jednu godinu kategorije 3 i više zvjezdica te podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu).

Mjerom A ovog programa potiče se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diverzifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, te poboljšanje socijalne uključenosti.

Kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ Ministarstvo turizma će s ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanje turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te na projekte koji za cilj imaju unapređenje međunarodne turističke prepoznatljivosti.

Rezultati prve odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Izvor: Ministarstvo turizma

3 thoughts on “MT donijelo odluku o sufinanciranju 81 bazena za privatne iznajmljivače!

  1. Znam da sam dosadio ali zašto ministre dajete poticaj bespovratni samo za bazene??? jel zato što ste iz Istre vi tamo imate more podaleko,zar nebi trebalo davati i za nešto drugo puno potrebnije??? to je kao da mi poklonite bmw nesmijem ga prodati a nemam za benzin!! hvala

    1. Zato što se izgradnjom bazena povećava kvaliteta kojem se stremim, zato što iznajmljivač može dobiti bolju cijenu, zato što sezona time postaje duža i niz drugih razloga. Obnova prozora, kupnja inventara, uređenje okućnice je nešto čiji krediti se mogu dobiti od banaka. A koji je vaš prijedlog za poticaje, za što bi iznajmljivači trebali dobiti poticaje? 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]