Booking.com lansirao novu stranicu – villas.com!

villas-com-690x300Booking.com ne samo da je zavladao svijetom kroz booking hotela već odnedavno postaje ozbiljna konkurencija i u području privatnog smještaja i to vodećim stranicama poput airbnb-a, TripAdvisora ili Interhome.com-a.

Booking.com je naime nedavno lansirao posebnu web stranicu s ponudom isključivo apartmana, kuća i villa www.villas.com. U ponudi se nalazi oko 13.880 smještajnih kapaciteta iz Hrvatske! Način pretraživanja smještaja, funkcionalnost i galerija slika gotovo je istovjetan kao i na stranicama Booking.com-a, osim manjih razlika u dizajnu i takozvanom "user experience". Zašto se Booking.com odlučio na ovakav potez? Evo citiramo njihov odgovor na ovo pitanje:...

Više

"Villas.com je stranica od Booking.com-a posvećena rezervaciji villa, apartmana i kuća za odmor (vacation homes). Mi znamo da je velika razlika u rezervaciji sobe u hotelu i planiranju "uradi sam" tipa godišnjeg odmora, zato smo se i odlučili razviti villas.com!"

I naspram ostalih velikih igrača u svijetu poput airbnb-a, možemo slobodno reći  kako je "villama" uspjelo ono što nije nikome do sada, a to je instant potvrda rezervacije bez potrebe slanja upita za kompletnu ponudu, što je u segmentu privatnog smještaja iznimno teško.

Svaka država je raspoređena po određenim regijama (tako je i Hrvatska podijeljena u čak 36 regija!) koje su na posebno privlačan način isprezentirane tako da osim samog bukinga gost može pročitati više inforacija o destinacijama kako bi bio siguran da je odabrao pravu destinaciju za odmor po svojoj želji.

Tu su i posebni filteri pretrage s obzirom na interese gosta u destinaciji; Water Sports, Scenery, Beach, Great for Wine i Adventure Hiking. Takodjer smještaj se može birati i po još dodatnim kategorijama a to su: pets-friendly, smještaj s bazenima i "smještaj s očaravajućim pogledom".

Svi oni koji već rade s Booking.com-om a imaju apartmane, ville i kuće za odmor zapravo se već nalaze i na stranici villas.com. Istestirajte, pronađite se 🙂

I ako nas na kraju želite pitati kakva je situacija kod villas.coom s nesretnim PDV-om na proviziju. Naš je odgovor - ista kao i kod Booking.com-a.

Piše: Kruno Pekas

2 thoughts on “Booking.com lansirao novu stranicu – villas.com!

    1. Postovani, to morate provjeriti s njima kolika je njihova provizija. To je inace stranica od booking.com-a i po dosadasnjim saznanjima provizija se krece otprilike od 15 na vise posto.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]