Google karte postale još moćnije – evo prilike za iznajmljivače!

maps_a.jpg(Naš zanimljivi video pogledajte na kraju ovog članka)
(Piše: Igor Vuk)
Google karte (Google maps) su najveća, najraširenija i najbrža virtualna zemljopisna karta svijeta. S preko 80 milijuna poslovnih lokacija, nevjerojatno detaljnim kartama te stalno evoluirajućim mogućnostima, google karte su postala nezaobilazni način traženja lokacija. Da se proročanski izrazimo, Google karte su za papirnate karte ono što je mp3 postao za audio kazete.

Univerzalna dostupnost za sve koji se mogu spojiti na internet (pa makar trenutačno - što ćemo dalje pojasniti), zatim jednostavnost i intuitivnost, ali i nevjerojatna količina informacija koje pruža korisnicima, je i sam razlog zašto su Google karte toliko popularne. Google karte omogućavaju korisnicima sa svih strana svijeta istraživati bilo koji kutak svijeta. Samim time korisnici često motivirani znatiželjom se vrlo lako naviknu na korištenju google karti svaki puta kada žele pogledati adresu, lokaciju, pronaći najbolji put do određene lokacije ili čisto zadovoljiti znatiželju.

Pročitajte nastavak članka ovdje.

Danas svi pametni telefoni imaju u sebi google karte!

Osim toga Google karte stalno evoluiraju, bivaju dorađivane, prilagođavane novim navikama i načinima kako, kad i gdje korisnici traže podatke. Dostupne su na danas dva najvažnija marketinška medija; osobnim računalima spojenim na internet te pametnim telefonima (smartphone) i tabletima.

Glavna revolucija u korištenju je mogućnost korištenja Google karti na mobilnim uređajima. Google karte na mobitelima su brže, pametnije, preciznije i kvalitetnije od bilo koje navigacije na mobitelma, a potpuno eliminiraju mogućnost da se korisnici izgube u gradu, zemlji ili bilo kojem kutku svijeta - zahvaljujući ugradnji GPS tehnologije u mobitele .

google_knowledge-graph_carousel1Svaka ulica, svaki trg, svaki kućni broj je točno lociran, a korisnici samo trebaju otvoriti aplikaciju, koja im na karti pokazuje gdje se nalaze (unutar 1-2 metra preciznosti), čak i u kojem smjeru su okrenuli mobitel te upisati adresu ili ime mjesta (tipa Apartman Jurić ili hostel ili rooms) a aplikacija će mu pokazati gdje se tražena lokacija nalazi, kako doći do nje, koliko dugo treba doći do nje (autom, pješice, biciklom ili čak javnim prijevozom).

Savršen alat za goste, nema više lutanja po mjestu u potrazi za apartmanom!

Također, korisnici mogu na svoj mobilni uređaj "skinuti" verziju karti koja radi bez potrebe za povezivanjem na internet što je iznimno bitno za turiste. Nadalje, Google vrlo mudro koristi svoje postojeće servise i spaja ih sa Google kartama. Prvi primjer toga je Google prevoditelj. Kupite li recimo android mobitel (android je Googleov operativni sustav prisutan na gotovo svim pametnim telefonima danas - Sony, Samsung, htc, Huaweii..) u Njemačkoj, cijeli operativni sustav mobitela je na njemačkom jeziku. Ono što u čemu Google karte briljira jest to da će tada SVE google-ove aplikacije na tom mobitelu biti na Njemačkom jeziku! Fantastično intuitivno, prilagođeno te jednostavno za korištenje.

Google-Hotel-Finder-ScreenshotStrani turisti koji dolaze u Hrvatsku te koriste google karte na svojim pametnim telefonima imaju lokalizirane verzije jezika, što google kartama daje neusporedivu prednost pred bilo kojim sličnim aplikacijama interaktivnih karti. Korisnici se mogu prijaviti na lokaciju na kojoj se nalaze te tu informaciju podijeliti sa svojim prijateljima. Također, korisnici mogu pisati recenzije i preporučati drugima lokacije koje su posjetili.

Ono što Google karte omogućuju korisnicima je da pretražuju sve zanimljivosti u svojoj blizini, recimo želi li korisnik pronaći smještaj u blizini dovoljno mu je napisati "apartman" i google karte će mu ponuditi sve apartmane u blizini. No korisnik također ne mora tražiti samo u svojoj blizini, ono što je odlično jest da iz udobnosti svog doma možete gledati sav smještaj u bilo kojem kutku svijeta.

gk

Zanimljiva priča jednog turista koji traži smještaj

Planiram li godišnji odmor na moru, mogu u meni interesantnim destinacijama pogledati ponudu smještaja. Za svaki smještaj mogu vidjeti koliko je daleko od mora, koliko je daleko od "centra", koje su zanimljivosti u blizini, parkovi, dućani, bankomati, plaže, kupališta, bazeni, parkovi prirode, itd.

Pa krenimo redom, zamislimo da ja trenutačno tražim smještaj na Jadranu te planiram godišnji odmor sa svojom djevojkom. Odlučili smo se za jedan idilični primorski gradić. Ono što me sljedeće zanima jest koja je ponuda smještaja u tom gradiću. Pa krećem, zumiram gradić na karti, pišem "apartmani" ili "smještaj" ili "rooms", google karta tog mjesta mi daje podatke o smještaju koji je unešen na google kartama. Na svakoj od tih lokacija mogu vidjeti veliku količinu informacija koje su mi vrlo bitne. Vidim gdje se točno u tom gradiću nalazi ta lokacija, vidim ime, kontakt broj, web stranicu, slike pa čak i video snimak ako ga ima. Mogu vidjeti i komentare prethodnih gostiju, njihove preporuke te cijenu. Nakon toga, izabirem par meni interesantnijih za uži izbor. Sada mogu svakoga od njih pogledati i sa pogleda sa ulice, doslovno se virtualno prošetati oko smještaja i stvarno vidjeti što se sve nalazi u blizini. Ima li dućan? Gdje je bankomat? Gdje su dobre plaže? Nakon što sam izabrao smještaj, stisnem opciju poziva na navedeni broj. Dakle bez pisanja, sve je na jednom mjestu, jednim klikom kontaktiram vlasnicu/vlasnika smještaja kako bi još neka pitanja mogao postaviti ili čak odmah i bookirati.

Nakon što sam sa vlasnicom/vlasnikom sve dogovorio, idem u istraživanje gradića i isplanirati aktivnosti tijekom boravka. Uključujem sloj "wikipedije" koji mi pokazje sve zanimljivosti u gradiću, vidim čak i povijest, kulturne znamenitosti, prirodne atrakcije te događanja unutar toga gradića. Kako bi mogao iskalkulirati sve troškove, idem opet jednim klikom na upute kako doći do smještaja. U trenu, Google karte mi pokazuju najbolji (najjeftiniji ili najbrži) put do smještaja, kilometražu, na kojem dijelu puta se plaća cestarina pa čak i trajanje putovanja autom.

Možda sam avanturista i želim biciklom isplanirat putovanje? mogu i to, a za one ekstremnije čak i pješice, spremam lokaciju smještaja na svoj mobitel, i sve je spremno za zasluženi i dobro isplanirani odmor. Dolazi dan polaska, rano jutro, već je zapeklo sunce. Prije polaska pozivam smještaj na google karti te jednim klikom odabirem prikaz putovanja do smještaja (pa čak i možda svoju prilagođenu rutu). Za svaki slučaj spremam "offline" verziju karte te ju podijelim isto jednim klikom na mobitel svoje djevojke i svoj tablet. Uskoro krećemo autom te nas mobitel cijelo vrijeme vodi po ruti. No kako to biva, na putu do smještaja postoje prekidi u mobilnom internetu. Srećom, automatski se pali offline verzija karti i nesmetano, bez ikakvih zastoja google maps me i dalje vodi do odredišta.

No, zaboravio sam u strci napuniti mobitel, baterija se prazni a mi smo ostali bez navigacije. Ne baš. Podijelio sam (share-ao) kartu na tablet, u 2 sekunde je tablet spreman i nastavlja me voditi do lokacije. Kako bi bili sigurni da je sve u redu i da najavimo kada ćemo točno doći, jednim klikom pozivam vlasnicu/vlasnika, te javljamo kada ćemo doći. Nakon dolaska u smještaj, tablet me automatski "prijavi" te mojim prijateljima javlja da sam u točno tom smještaju. zadovoljni smještajem stavljam recenziju na lokaciji. Ne samo da sam svojim prijateljima prenio informaciju da sam na odmoru te tako promovirao smještaj, već sam i pozitivnom recenzijom preporučio smještaj. Iza sebe sam ostavio sve one situacije gnjavaže vlasnice/vlasnika pozivanjem "evo mi smo sad tu u gradu ali ne možemo naći ulicu", pisanjem adrese i kontakata po papirima koje lako mogu izgubiti, zametnuti, zaustavljanju svakih 100tinjak metara i upitima "dobar dan, znate li možda gdje je ulica ta i ta", te svih sličnih frustracija, te opušten i bezbrižan idem na svoj odmor znajući gdje je točno smještaj, koliko stvarno imam do mora, što me očekuje i lijepo si isplanirati odmor.

Možda smo avanturisti pa sjednemo u auto i vozimo do destinacije pa tamo tražimo smještaj. Još bolje, samo u mobitel kada sam u tom mjestu upišem ključne riječi i evo mi u par trenutaka svih podataka. Hoću nazvati vlasnicu/vlasnika i pitat dal je smještaj slobodan? Ne moram cijeli dan izgubiti hodajući od smještaja do smještaja. Nema situacije da nemam kontakte (mobitel, mail...) i da se izgubim. Svi podatci su na jednom mjestu i samo jedan klik daleko. No to nije sve, kao i svaki marketinški alat, google karte lokaciju trebaju postaviti ali i znati napraviti kvalitetno. Postoji cijeli niz trikova, alata i rješenja kako da vaša Google karta lokacija funkcionira u potpunosti i maksimalno iskoristi sav svoj potencijal.

Pogledajte loš i dobar slikoviti primjer

Ovo je primjer kako izgleda smještaj s nepotpunim i siromašnim podacima na googlovoj karti.

urbana vila los

Sada pogledajte kako izgleda primjer smještaja na googlovoj karti kako može izgledati sa svim potpunim podacima kako bi smještaj bio kvalitetno predstavljen i primamljiv za gosta.

urbana vila dobar

______________________________________________________________

NARUDŽBA PROMO PAKETA ZA IZNAJMLJIVAČE

Mi kao udruga ćemo Vam ponuditi unos Vašeg smještaja na google kartu. I to ne samo na google kartu, već smo osmislili cijeli "PROMO paket za iznajmljivače TRAMONTANA" , kako oko ovoga ima puno posla i kako nam cijelu ovu ponudu rade 4 vrijedna informatičara, uslugu nismo mogli omogućiti besplatno, pa smo osmislili jedan prihvatljiv godišnji iznosu za naše iznajmljivače, no u kojem je uključena ujedno i članarina.

Naručite TRAMONTANU već danas, kliknite ovdje!

______________________________________________________________

Pogledajte naš video!

Naš Igor bio je jako vrijedan ovih dana. Pogledajte ovaj zanimljivi video. Molim vas, pogledajte do kraja, iznenadit ćete se. Evo zašto smo sigurni da je pozicija na google karti nezamislivo bitna. I pozicioniranje vašeg smještaja ćemo mi napraviti za vas!

2 thoughts on “Google karte postale još moćnije – evo prilike za iznajmljivače!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]