Njemački se turisti najčešće žale

'Njemački su turisti skloni ridikuloznim pritužbama', tvrdi njemački stručnjak za turizam Karl Born u uglednom tjedniku Der Spiegel.
'Nijemci neproporcionalno vode u broju smiješnih pritužbi na turističke usluge, a posebno su agilni kad trebaju registrirati svoje nezadovoljstvo smještajem i uslugom', kaže Born. Naime, postoji konkretan razlog zašto su Nijemci 'teški gosti', a može se pronaći u tzv. Frankfurtskoj tablici koja navodi mogući postotak određenih naknada za turiste koje im trebaju, ukoliko su bili nezadovoljni uslugom, isplatiti hoteli i putničke agencije.

'Tiražni Bild redovito svake godine objavljuje tablicu, a mnogi je turisti izrezuju i nose na putovanja', kaže Born. Tada, nastavlja, pokušavaju registrirati što više zamjerki i pritužbi na hotelsku uslugu kako bi smanjili trošak svojih putovanja. Njemačka odvjetnička tvrtka Advoprax AG objavila je verziju Frankfurtske tablice, a ovo je popis najčudnijih mogućih zahtjeva za odštetu.

Evo nekih pritužbi:

1. Turist može tražiti pet do 15 posto povrata novca ukoliko je plaža dalje nego što je oglašeno.
2. Mogu tražiti pet posto odštete ukoliko hotelska soba nema balkon ili pogled na more, a ta im je usluga obećana.
3. Moguće je da budu obeštećeni i do 15 posto iznosa ukoliko toalet ne radi.
...
Cijeli članak pročitajte ovdje.
(Članak je prenesen s portala tportal.hr)

One thought on “Njemački se turisti najčešće žale

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]