Čak 70-90% turista se informira online!

Online prodaja u turizmu počinje izradom web stranice. Kako se pripremiti za izradu? Evo što kaže web-stručnjak: "Prije izrade web projekta turistički djelatnik mora shvatiti je iznos za web stranicu investicija, a ne trošak. Naime, još uvijek većina turističkih djelatnika, a kod nas su to u većini iznajmljivači, smatraju da je bilo koji iznos za izradu web stranice prevelik. Kada i ako se ta svijest ikada promijeni, web stranice više neće izgledati kao da su rađene prije 15 godina, iako su 'redizajnirane'." - izjavio je Davor Blaguški iz poznate tvrtke za izradu web stranica.

Nikola Jelačić iz Valamara - "Korištenje interneta za planiranje putovanja je postala svakodnevnica. Čak preko 90% putnika ga koristi u nekom trenutku prilikom organiziranja svojeg odmora."

Tako sada i Ministarstvo turizma izdvaja dvostruko više za promidžbu putem Interneta, što uključuje povećanje prometa na web stranicama turističke zajednice, pojačane aktivnosti na društvenim mrežama, internetsko oglašavanje te bolje pozicioniranje na tražilici Google. Vrlo je važno ulagati u internetsko oglašavanje jer je, primjerice, na Google-u u prvoj polovici 2010. godine mjesečno prosječno zabilježeno 14 milijuna "klikova" na riječ Hrvatska.

Više o ovom zanimljivom članku pročitajte na www.webstrategija.com

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]