Optimizam za turizam!

Kriza je u Njemačkoj završila, Nijemci opet postaju nacija koja najviše putuje, pa su i najave za sezonu najoptimističnije u proteklih nekoliko godina.

Najveća svjetska turistička sajamska manifestacija ITB u Berlinu završila je, a donosi nakon nekoliko tmurnih godina, pada bookinga i loših vijesti, konačno i optimizam u najavama sezone.

Naime, u Njemačkoj je kriza gotova, proizvodnja i potrošnja se vraćaju na normalu, a Nijemci se u pogledu putovanja vraćaju, odnosno povećavaju brojke koje su ostvarivali prije krize. Potvrđuje to i brojka posjetitelja sajma, za koju se očekuje da će do nedjelje kada sajma završava po prvi puta u povijesti preći brojku od 200.000 posjetitelja.

Što se konkretno hrvatskih izlagača tiče, nastupili su Arenaturist, Valamar Hotels & Resorts, hotel Lafodia, Maistra, te turističke agencije Travelana Rijeka, Katarina Line Opatija, Elite Travel, Atlas, Nave Travel i Gulliver Travel iz Dubrovnika, te Aronda Adriana Travel iz Opatije i Uniline iz Pule. Gotovo svi iskazuju zadovoljstvo interesom za Hrvatsku, a turoperatori navode da je booking u porastu, i to za 15-20% u odnosu na prošlu godinu. Više pročitajte ovdje.
(Izvor: turizaminfo.hr)

Pročitajte više kako je Hrvatska predstavljena u Berlinu na ITB sajmu.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]