Optimizam za turizam!

Kriza je u Njemačkoj završila, Nijemci opet postaju nacija koja najviše putuje, pa su i najave za sezonu najoptimističnije u proteklih nekoliko godina.

Najveća svjetska turistička sajamska manifestacija ITB u Berlinu završila je, a donosi nakon nekoliko tmurnih godina, pada bookinga i loših vijesti, konačno i optimizam u najavama sezone.

Naime, u Njemačkoj je kriza gotova, proizvodnja i potrošnja se vraćaju na normalu, a Nijemci se u pogledu putovanja vraćaju, odnosno povećavaju brojke koje su ostvarivali prije krize. Potvrđuje to i brojka posjetitelja sajma, za koju se očekuje da će do nedjelje kada sajma završava po prvi puta u povijesti preći brojku od 200.000 posjetitelja.

Što se konkretno hrvatskih izlagača tiče, nastupili su Arenaturist, Valamar Hotels & Resorts, hotel Lafodia, Maistra, te turističke agencije Travelana Rijeka, Katarina Line Opatija, Elite Travel, Atlas, Nave Travel i Gulliver Travel iz Dubrovnika, te Aronda Adriana Travel iz Opatije i Uniline iz Pule. Gotovo svi iskazuju zadovoljstvo interesom za Hrvatsku, a turoperatori navode da je booking u porastu, i to za 15-20% u odnosu na prošlu godinu. Više pročitajte ovdje.
(Izvor: turizaminfo.hr)

Pročitajte više kako je Hrvatska predstavljena u Berlinu na ITB sajmu.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]