Održan “HoReCa Adria” – sajam opreme za hotele, apartmane, restorane i ugostiteljske objekte!

horeca-social

Prošlog tjedna, točnije od četvrtka 12. studenog pa do subote 14. studenog u Opatiji održan je sajam opreme za hotele, apartmane, restorane i ugostiteljske objekte HoReCaAdria. Po prvi puta se ovakva manifestacija održala u Opatiji, točnije u sportskoj dvorani "Mario Cvetković" gdje su vodeći dobavljači opreme za ugostitelje, proizvođači namještaja i sitnog inventara, proizvođači tekstila, bazenske opreme i još mnogi drugi, predstavili nove trendove, opremu i nova tehnološka rješenja. Na samom sajmu osim izlagača, održane su edukacije i predavanja namijenjena svim djelatnicima u turizmu, ali i iznajmljivačima. 

​​​Čitajte dalje...

Sajam HoReCa Adria nastao je kao rezultat projekta časopisa Turizam info, čiji je cilj bio da se na jednom mjestu omogući hotelijerima, vlasnicima apartmana, restoraterima, ugostiteljima i svima ostalima sudjelovanje na edukativnim radionicama i predavanjima, te da se upoznaju sa najnovijom ponudom opreme i trendovima u vidu ulaganja u unaprijeđenje svojih usluga i podizanja razine kvalitete.

Dekori, namještaj i kozmetika za smještajne kapacitete

Tijekom tri dana održavanja, na sajmu se predstavilo više od 50 različitih izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Tako su posjetitelji sajma mogli vidjeti različite brandovi i ponudu namijenjenu opremi hotela i ostalih smještajnih objekata. Među ovim izlagačima prezentirani su novi trendovi u tekstilnoj industriji u vidu dekora i uređenja eksterijera i interijera, proizvodnji namještaja i hotelskoj opremi u vidu kozmetike i sitnog inventara.

Vrata na kartice, kartica je zapravo ključ

Također, prezentirana su nova tehnološka rješenja poput kartičnog zaključavanja za sve vrste objekata. Ugostiteljima su izlagači prezentirali nove tehnološke ideje u vidu automata za kavu, profesionalne ugostiteljske opreme, opreme za kuhinje, moderan sitni inventar. Na sajmu posjetitelji su se mogli upoznati sa bazenskom opremom, podnim oblogama, te novi električnim vozilima.

horeca

Natjecanje domaćica u pripremanju kreveta

Osim samog izlagačkog dijela, sajam je u svoja tri dana održao i popratni sadržaj u vidu predavanja i edukacija. Tako se na prvom danu sajma, u četvrtak održao Okrugli stol pod temom Turizma Kvarnera do 2020. godine. Na okruglom stolu sudjelovali su vodeći ljudi u turizmu Kvarnera koji su podijeli svoja mišljenja i komentare u vidu nadolazećih sezona pred nama.

Naglasak je bio stavljen na razvoj cjelogodišnjeg turizma, razvoju novih brendova i srdačnosti domaćina. Drugog dana sajma u suradnji sa Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, održano je natjecanje hotelskih domaćica u pripremanju kreveta.

Predstavljen eVisitor - novi sustav za prijavu gostiju

Isti dan održan je Forum obiteljskog smještaja Kvarnera. Na Forumu u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom, predstavljen je novi sustav e-visitor za prijavu gostiju, te je i održana edukacija o istome. Predstavljeni su i uspješni primjeri privatnih iznajmljivača Kvarnera, te se i dotakla tema potrebe energetskoga certifikata za pružatelje usluge smještaja u domaćinstvu.

Trećeg dana sajma, ujedno i završnog dana, održana su predavanja na temu primjene Internet alata u turizmu. Stručnjaci iz prakse, upoznali su posjetitelje kako i koje alate koristi u marketingu, koje su koristi od društvenih mreža, te kako sastaviti kvalitetan sadržaj i internetsku stranicu.

Piše: Karmen Kapš

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

POZIV: Edukacija za iznajmljivače privatnog smještaja

U današnjem okruženu gdje se sve brzo mijenja bitno je ostati u trendu. Izdvojite malo vašeg vremena i poslušajte izlagače koji će vam predstaviti korake za digitalizaciju vaše prodaje. Moći ćete naučiti nešto o sustavima koji se koriste za optimizaciju prodaje, kao i o oglašavanju putem društvenih mreža. Svakako preporučljivo svakom iznajmljivaču koji se profesionalno […]

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]