“Molitva turističkog radnika”

Ova simpatična "molitva" mnogima je već otprije vjerojatno poznata. Ipak, odlučili smo je objaviti na našem portalu jer je baš zanimljiva. Sam autor ovog teksta ostao nam je nažalost nepoznat. Ovaj zgodan tekst redovito je kolao kroz email poštanske sandučiće u mnogim putničkim agencijama kao tzv. "forwarduša". S jedne strane šaljiva, a s druge strane nevjerojatno istinita. S time se mogu složiti gotovo svi koji rade u turizmu 🙂 Pročitajte!

"O gospode, Ja sam turistički radnik,
diplomirani sam ekonomist i pravnik, stručnjak za marketing i kompjutere, za sve vrste prometa, povijest i zemljopis. Govorim sve svjetske jezike, u ključujući i svahili. Znam i čitati misli! Kako bih drugačije uspio shvatiti da kad gost bukira let za petak u stvari misli na subutu?...

Kliknite ovdje za nastavak teksta...
​​

"...Od mene očekuju da u špici sezone iz cuga rezerviram na jednu noć sedam spojenih apartmana sa pogledom na more, sa po dva "King size" kreveta i mini-barom u kupaonici sa desne strane jaccuzzija, a sve to u hotelu sa 5 zvjezdica i po mogućnosti gratis budući da je riječ o VIP osobama. Za iste goste trebam hitno dogovoriti ručak u tipičnom restoranu sa bogatim kompletnim menijem i domacim kolacem, ne skupljem od 5 €, tipicnu veceru sa folklor glazbom, lokalnog vodica ujutro za dva grada i jednog za poslije podne sa ukljucenim izletom po otocima, dakle dogovoriti i brod sve to za cijenu koju ne smijem ni spomenuti.I dok se bavim ovom sitnicom, trebam hitno provjeriti sve letove svih avio-kompanija i naći najpovoljnije cijene, a sve to za rujan sljedeće godine.

Istovremeno, odgovaram na telefonske pozive, na dvije linije; spojen sam cijelo vrijeme na dva maila, kontroliram fakture, ispisujem karte, popise hotela, dossie grupa, saljem rooming liste i dajem informacije gdje se može navečer izaći, tj.fenomenalno provesti u našem gradu, pod uvjetom da se ne potroši više od 5 €.
Na mene se svi, uvjereni kako su u pravu, istresaju za sva kašnjenja avio-kompanija, za izgubljenu prtljagu, za gužvu u prometu, za nedovoljno napumpanu rezervnu gumu na rent-a-car automobilu. Ja sam kriv i za loše vrijeme, za prevelike valove na izletu brodicom, za otkazane grupe, za zaboravljeni negdje i nikad ne pronadjeni djemper dame koja se toga sjetila 2 mjeseca sto se vratila u svoju zemlju i tada me o tome obavijestila… i za puničino nezadovoljstvo - njena pudlica sa pedigreom nesretno je zaljubljena u lokalnog džukca.
I pored svega ja cu se i dalje nastaviti ljubazno smješkati i suosjećati sa svim problemima gosta! Pjevat ću i plesat ću kad mi se ne pjeva i ne pleše budući da, o Gospode, Ti sa punim pravom i to od mene očekujes, jer JA SAM TURISTIČKI RADNIK....."

 

Ilustacija: smartdestinations.com

Administrator kluba

Recent Posts

POZIV: Edukacija za iznajmljivače privatnog smještaja

U današnjem okruženu gdje se sve brzo mijenja bitno je ostati u trendu. Izdvojite malo…

3 godine ago

Posebna promotivna ponuda za naše Iznajmljivače

Predstavljanje tvrtke Intertekstil Stanić Intertekstil Stanić d.o.o. je poznati hrvatski uvoznik i proizvođač kućnog tekstila.…

3 godine ago

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve…

4 godine ago

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila…

4 godine ago

Prvi koraci Njemačke za oporavak gospodarstva

Njemačka - Bavarska ovog mjeseca planira oživljavanje turizma Savezna država Bavarska djelomično će se ponovno…

4 godine ago

COVID-19: Daljnji razvoji – Paket financijske pomoći za države EU

Komisija je usvojila prijedlog paketa makrofinancijske pomoći u iznosu od tri milijarde eura. S obzirom…

4 godine ago

This website uses cookies.