Sezona je pred vratima, jeste li nabavili kućni red?

Zašto se mučiti kad mi imamo gotovo rješenje za Vas
Kućni red u apartmanima i sobama spada u elemente za koje iznajmljivač vrlo često nema dovoljnog znanja ili vremena za njegovu kvalitetnu izradu i pripremu. Pogotovo to vrijedi ukoliko se radi o višejezičnom kućnom redu.

Je li Kućni red obavezan po Zakonu?
Preporučljivo je da svaki iznajmljivač ima na vidnom mjestu u smještajnoj jedinici kućni red iako on nigdje zapravo u zakonu ne stoji da je nužan. Najčešće se on stavlja na vrata s unutarnje strane, ostavi na stolu i sl. To omogućuje i olakšava svakom iznajmljivaču da izbjegne eventualne potencijalne nesuglasice s gostom, a da ne govorimo koliko kućni red zapravo profesionalizira ukupan dojam u smještaju.

Kako izgleda kućni red?
Naš kućni red koji nudimo našim članovima na dvije strane ima tekst na ukupno 6 jezika. Pri dnu svake stranice se nalaze oznake za sljedeće tri jezične verzije (zastavice) te strelica koja upućuje da se okrene list i po želji pročitaju drugi jezici na drugoj strani. Prilikom dolaska gosta, okrenete jednostavno jezičnu stranu gosta.

Pročitajte ovdje cijeli članak.

Koji je sadržaj
Riječ je o općem standardnom kućnom redu koji sadrži 14 elementarnih točaka primjenjivih za svaki apartman, sobu ili kuću za odmor (npr.: buka, vrijeme odlaska, reklamacije, kućni ljubimci, iznošenje inventara, štete u apartmanu i sl).

Ova verzija kućnog reda kreirana je temeljem Posebnih uzanca o ugostiteljstvu te probranim točkama po primjeru ponajboljih hotelskih kućnih redova.

Kućni red sadrži točke koje se odnose na svaki privatni smještaj i kreiran je baš za privatne iznajmljivače. Sve ostale detalje koji su individualne naravi i razlikuju se od smještaja do smještaja, iznajmljivač može napomenuti u “Pismu dobrodošlice“.

Prijevod na 6 jezika!
Kućni red je sastavljen na 6 jezika; engleskom, hrvatskom i njemačkom jeziku na jednoj strani i talijanskim, francuskim i španjolskim jezikom na drugoj strani.

Zašto smo angažirali posebnog dizajnera?
Zato što smo željeli da ovaj proizvod bude kvalitetan. Dizajnirao ga je jedan od najprofesionalnijih hrvatskih dizajnera, a izgled mora biti profesionalan i jednostavan. Izgled smo htjeli pojednostaviti i da bude takav da paše svakom interijeru te da ga se lako koristi.

Autorska prava

- Nije moguće mijenjati stavke niti dodavati logotipove ili nazive apartmana.
- Autor polaže autorska prava pa nije dozvoljeno kopiranje, daljnja distribucija ili izmjena teksta
- S turističkim zajednicama možemo sklopiti poseban ugovor o kupnji Kućnog reda, a tada za iznajmljivače on može biti u potpunosti besplatan

Ako još uvijek niste naš član registrirajte se i naručite Kućni red.

 

3 thoughts on “Sezona je pred vratima, jeste li nabavili kućni red?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]