Sezona je pred vratima, jeste li nabavili kućni red?

Zašto se mučiti kad mi imamo gotovo rješenje za Vas
Kućni red u apartmanima i sobama spada u elemente za koje iznajmljivač vrlo često nema dovoljnog znanja ili vremena za njegovu kvalitetnu izradu i pripremu. Pogotovo to vrijedi ukoliko se radi o višejezičnom kućnom redu.

Je li Kućni red obavezan po Zakonu?
Preporučljivo je da svaki iznajmljivač ima na vidnom mjestu u smještajnoj jedinici kućni red iako on nigdje zapravo u zakonu ne stoji da je nužan. Najčešće se on stavlja na vrata s unutarnje strane, ostavi na stolu i sl. To omogućuje i olakšava svakom iznajmljivaču da izbjegne eventualne potencijalne nesuglasice s gostom, a da ne govorimo koliko kućni red zapravo profesionalizira ukupan dojam u smještaju.

Kako izgleda kućni red?
Naš kućni red koji nudimo našim članovima na dvije strane ima tekst na ukupno 6 jezika. Pri dnu svake stranice se nalaze oznake za sljedeće tri jezične verzije (zastavice) te strelica koja upućuje da se okrene list i po želji pročitaju drugi jezici na drugoj strani. Prilikom dolaska gosta, okrenete jednostavno jezičnu stranu gosta.

Pročitajte ovdje cijeli članak.

Koji je sadržaj
Riječ je o općem standardnom kućnom redu koji sadrži 14 elementarnih točaka primjenjivih za svaki apartman, sobu ili kuću za odmor (npr.: buka, vrijeme odlaska, reklamacije, kućni ljubimci, iznošenje inventara, štete u apartmanu i sl).

Ova verzija kućnog reda kreirana je temeljem Posebnih uzanca o ugostiteljstvu te probranim točkama po primjeru ponajboljih hotelskih kućnih redova.

Kućni red sadrži točke koje se odnose na svaki privatni smještaj i kreiran je baš za privatne iznajmljivače. Sve ostale detalje koji su individualne naravi i razlikuju se od smještaja do smještaja, iznajmljivač može napomenuti u “Pismu dobrodošlice“.

Prijevod na 6 jezika!
Kućni red je sastavljen na 6 jezika; engleskom, hrvatskom i njemačkom jeziku na jednoj strani i talijanskim, francuskim i španjolskim jezikom na drugoj strani.

Zašto smo angažirali posebnog dizajnera?
Zato što smo željeli da ovaj proizvod bude kvalitetan. Dizajnirao ga je jedan od najprofesionalnijih hrvatskih dizajnera, a izgled mora biti profesionalan i jednostavan. Izgled smo htjeli pojednostaviti i da bude takav da paše svakom interijeru te da ga se lako koristi.

Autorska prava

- Nije moguće mijenjati stavke niti dodavati logotipove ili nazive apartmana.
- Autor polaže autorska prava pa nije dozvoljeno kopiranje, daljnja distribucija ili izmjena teksta
- S turističkim zajednicama možemo sklopiti poseban ugovor o kupnji Kućnog reda, a tada za iznajmljivače on može biti u potpunosti besplatan

Ako još uvijek niste naš član registrirajte se i naručite Kućni red.

 

2 thoughts on “Sezona je pred vratima, jeste li nabavili kućni red?

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]