PayPal – idealno rješenje za primanje uplata za rezervacije!

Već godinama čekamo da PayPal napravi korak naprijed prema Hrvatskoj i omogući nam primanje sredstava te njihov transfer na bankovni račun. Iako je ova mogućnost inozemnim korisnicima bila omogućena već neko vrijeme, tek od nedavno je aktivna i kod nas. Postoji naravno nekoliko stvari koje je potrebno znati kako bi se na pravi način mogli koristiti ovim mogućnostima.

Prvo i osnovno, PayPal ne omogućuje transfer sredstava direktno na bankovni račun, već na VISA karticu, a kako većina deviznih računa u Hrvatskim bankama ima upravo tu karticu, dobivamo gotovo istu stvar. Naravno, transfer je moguć i ako imate VISA kreditnu karticu. Za sada su, nažalost podržane samo VISA kartice.

E sad, primjena svega ovoga u turizmu za primanje rezervacija od gostiju i kako sve to izvesti da na kraju dobijete svoj novac, pokušati ćemo objasniti u nastavku. Kliknite na naslov članka da biste pročitali cijeli članak.

Vjerojatno ste upoznati s činjenicom da je za uplate rezervacija od gostiju ili bilo kakve uplate vezane uz turizam potrebno imati žiro račun (devizni ili kunski, ovisi o vašim željama). U većini banaka ćete za taj račun dobiti karticu, no svakako provjerite sa vašom bankom kakvu karticu dobivate. Svoju VISA karticu povežite sa PayPal servisom i podesite prijenos sredstava početkom svakog mjeseca.

Kako primati uplate na PayPal?

Da bi primili uplatu na svoj PayPal račun morate gostima poslati vaš e-mail, onaj koji je povezan sa PayPal računom, jer oni uplatu šalju prema toj adresi. Druga i bolja opcija je integracija PayPal sustava za plaćanje na vašu web stranicu. To se može napraviti na krajnje jednostavan način pa preporučamo da se pozabavite time.

Kada primite uplatu na PayPal, sredstva se smještaju na vaš pending balance tj. mjesto gdje sredstva “čekaju” dok se ne prenesu na available balance i dok su tamo s njima ne možete raspolagati niti ih prebaciti na karticu. Taj rok je varijabilan (u početku traje oko 30 dana), a ovisi o vašoj reputaciji na PayPalu, tj. koliko dugo ste registrirani, da li ste uzoran prodavatelj, da li ste imali problema sa kupcima, itd. Kada jednom steknete reputaciju, sredstva koja primite na račun se automatski prebacuju na vaš available balance i možete odmah raspolagati s njima ili ih prebaciti na karticu.

Ne možemo sa sigurnošću odrediti koliko je potrebno da bi postali uzoran prodavatelj, jer je taj proces individualiziran i različit je za svakog pojedinačno, no ako se pridržavate pravila servisa nema razloga da nakon nekoliko uspješnih transakcija ne postanete uzoran prodavatelj.

Nakon što su sredstva prebačena na available balance, s njima je moguće raspolagati na način koji vam najbolje odgovara. Pa tako možete trošiti sredstva za kupovinu na internetu ili podesiti automatski transfer početkom mjeseca. To znači da će se prvog dana u mjesecu sva sredstva sa vašeg available balance dijela prebaciti na VISA karticu kako se podesili. Naravno, uvijek imate mogućnost samostalno zatražiti prijenos sredstava u bilo koje doba, no to će vas koštati 5$ i taj proces traje otprilike 5-7 radnih dana.

Da bi gost mogao platiti rezervaciju morate mu poslati fakturu tj. invoice kojeg možete kreirati na PayPalu. To je svakako dobra navika da pratite svoje uplate i znate kome ste sve poslali račun, zato svakako kreirajte fakture i šaljite ih gostima.

Prije no što počnete sa intenzivnim korištenjem svega ovoga, proučite pravila i dodatne situacije koje mogu nastati. PayPal ima dobru bazu podataka sa svim informacijama koje vam trebaju, samo je potrebno potražiti upravo ono što vam u određenoj situaciji treba.

U svakom slučaju PayPal transakcije su sada (za nas u Hrvatskoj) na jednoj višoj razini, što nam omogućuje da svojim gostima ponudimo još jednu novost i olakšamo im rezervaciju apartmana te na jednostavan način dođemo do svog novca. Pogotovo kad se radi o integraciji sa web stranicom, PayPal je sada i za nas na ovom području postao moćan alat u prodaji i naplati u turizmu.

Članak preuzet s portala iznajmljivaci20.com

7 thoughts on “PayPal – idealno rješenje za primanje uplata za rezervacije!

  1. Vezana za primanje avansa za rezervacije putem PAY PALA, korisitio sam tu uslugu prošle godine.Sve dobro funkcionira samo što PAY PAL uzima stvarno veliku naknadu za te transakcije:Za primjer na uplatu gosta od 330 eura, na račun u banci sam dobio 300 eura a ostalo je bila naknada Pay Pala i neke njihove konverzije

  2. Ja bih rekao ovako možda ću zvučati hladno i proračunato. Privatni smještaj je mali biznis. I točka. U bilo koji biznis vjerojatno ne ulazite ukoliko ne znate tko su Vam i gdje su Vam kupci. Ja ne bih otvorio kafić, investirao vrijeme i novac pa se onda pitao kako da dodjem do gostiju. Nemojte otvarati apartmane i sobe samo zato što su i drugi. Svi se danas borimo zaraditi i dobro živjeti. Za to je potreban trud. No zato postoji naš portal gdje ćemo Vam pokušati pomoći 🙂 Niz je načina gdje možete oglasiti svoj smještaj, a marketing je kompleksna stvar za koju se neki školuju godinama, stoga nije jednostavno voditi apartmane i očekivati da ćete biti popunjeni samim time što imate apartman. Ovisi takodjer kako imate oglašen smještaj, gdje se nalazi, kakve slike imate objavljene i sl. Svakako se prvo obratite lokalnim agencijama i napravite vlastitu atraktivnu web stranicu. Ako to ne znate sami, angažirajte nekoga da Vam pomogne u tome. Uskoro ćemo objaviti našeg novog partnera koji upravo traži nove iznajmljivače po cijelom svijetu. Pratite nas i vjerujem da ćete moći saznati puno zanimljivih informacija. Isto tako, kroz nekoliko dana ćemo objaviti i novi članak o tome kako efikasno predstaviti smještaj na internetu.

    1. trik je vrlo jednostavan.,,,, samo jedan jedini zadovoljni gost dovest će dva, tri nova- Znači budite profesionalni tj. budite ljubazni, uslužni, nudite cijenu koja odgovara ponudi i na kraju strpljivi. Nitko ne bere plodove odmah sve mora sazriti. Imajte povjerenja i u agencije. I one trebaju vremena dok Vas upoznaju, dok pridobiju goste itd….

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]