Očekuje se veći dolazak avioturista!

U splitskoj zračnoj luci su potpisana 94 ugovora u vrijednosti od 8 milijuna eura, a kojima se udruživanjem sredstava javnog i privatnog turističkog sektora planira promidžbenim aktivnostima povećati broj dolaska gostiju u Hrvatsku zrakoplovima.

Želimo tijekom 2011. godine u Hrvatsku dovesti gotovo 650.000 avioturista, što je za četvrtinu više no prošle godine, rekao je Bajs. Po njegovim riječima, u Hrvatsku 90 posto turista dolazi prometnicama, a potpisanim se ugovorima želi dati poticaj većem broju dolazaka turista zrakoplovima, omogućiti otvaranje novih avio linija i novih avioprijevoznika koji bi letjeli za Hrvatsku.

Bulić je najavio da će se pojačati prezentacije hrvatske turističke ponude primjerice u Turskoj, Rusiji, Ukrajini i Poljskoj, nastaviti snažan angažman u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji, Češkoj te da će Hrvatska biti i zemlja partner na ovogodišnjem beogradskom turističkom sajmu krajem veljače. (Hina)

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Naš komentar:
Avio dolasci bi mogli povećati potražnju za Hrvatskom i povećati broj dolazaka avioturista. Što to znači za privatnog iznajmljivača i evo sugestija kako se pojedini privatni iznajmljivač može pripremiti na to i planirati svoju pomidžbu:

1. Web stranice vašeg smještaja. Posebice će biti veća potražnja za gradovima u čijoj blizini su zračne luke. Stoga uredite svoje web stranice, napreavite nove i ljepše, ažurirajte cijene, dodajte nove svježije fotografije, a ako stranice nemate, napravite ih svakako. Web stranica je ogledalo i prezentacija Vašeg smještaja a o tome ovisi odluka gosta o rezervaciji. Moguć je čak veći broj rezervacija direktno preko vaše stranice pa redovito pratite upite i odgovarajte na njih. Više o web stranicama.

2. Agencije. Provjerite koje rezervacijske sustave imaju avio kompanije na svojim web stranicama to jest s kojim agencijama za online rezervaciju smještaja surađuju te avio kompanije. Prije toga provjerite koje su to avio kompanije koje lete u zračnu luku u Vašoj blizini, a onda prosurfajte njihove stranice. I potrudite se da se vaš smještaj nađe u ponudi tih agencija.

3. Prevedite vašu web stranicu možda dodatno i na one jezike prema čijim će turistima HTZ orijentirati snažne kampanje, kao recimo, ruski, češki, slovenski, poljski, turski... Mi Vam možemo zasad ponuditi prijevode po razumnoj cijeni i to na engleski, francuski, talijanski, njemački i slovenski. Više.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]