Nada za siromašne goste s iznajmljivačima koji žele pomoći!

ponteBaš prije svega nekoliko mjeseci na našoj facebook stranici smo komentirali i došli do ideje kako bi bilo lijepo da se pokrene inicijativa da okupimo iznajmljivače koji bi bili spremni u primjerice pred i posezoni po drastično nižoj cijeni ili čak besplatno omogućiti domaćim gostima slabije platežne moći da im se takodjer omogući jedan lijepi godišnji odmor, posebice onima koji žele malo uživati u suncu i moru. I evo rodila se jedna takva hvalevrijedna inicijativa i udruga.

Općina Tisno većinu svog gospodarskog napretka u poslijednje vrijeme zahvaljuje turizmu. Brojni iznajmljivači u svojim apartmanima, kućama za odmor, pansionima, ali i kampovima i hotelima pružaju smještaj velikom broju turista koji nerijetko traže i „krevet više“. Unatoč tome, u predsezoni i posezoni, većina smještajnih kapaciteta je prazna i traži „turista više“.
Više

Kao jedan od mogućih rješenja ove sezonalnosti, u svibnju 2014.godine, osniva se udruga „Ponte“.  Udruga je osnovana s ciljem promicanja humanitarnog i socijalnog turizma za osobe slabije platežne moći te za osobe iz socijalno ugroženih kategorija. Udruga teži „turizmu za sve“ što je vidljivo i u njenim ciljevima, od kojih se ističu djelovanje na poboljšanje kvalitete života - prije svega na ljudsko pravo na odmor i razonodu, zatim razvijanje turizma za sve socijalne kategorije, razvoj volonterizma i suradnje sa srodnim organima EU te poticanje
filantropije u zajednici.

Jedan od glavnih ciljeva kojima se udruga trenutno bavi, a nužan je za rad udruge i ostvarivanje ostalih ciljeva je okupljanje pravnih i fizičkih osoba s područja cijele Hrvatske koje se bave turističkom djelatnošću u svrhu iznajmljivanja osobama slabije platežne moći. Jedan od osnivača udruge, gđa. Aida Paladin, i sama iznajmljivačica, smatra kako će mnogi iznajmljivači rado ustupiti svoj slobodan apartman u vrijeme predsezone ili posezone osobama koje si odmor inače nebi mogle priuštiti, po nešto nižoj cijeni od uobičajene. Na ovaj način, apartman bi bio popunjen pet, sedam ili deset dana, iznajmljivači ne bi bili na gubitku, ostvarili bi određenu dobit ali prije svega- učinili bi dobro djelo te bi glavna dobit bila ona koju bismo osjećali zbog pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Udruga „Ponte“, mogli bismo reći, posrednik je suradnji na obostranu korist – osiguranje boljeg i kvalitetnijeg života socijalno osjetljivim skupinama ljudi, a u isto vrijeme i društveni i gospodarski rast lokalne zajednice.

Ukoliko biste i Vi željeli postati član udruge „Ponte“, udrugu možete kontaktirati putem niže navedenih kontakt podataka.Napomenimo kako udruga nije zanemarila ni svoje članove te se u sklopu udruge organizira sustav razmjene između iznajmljivača, poticanje putovanja i odmora iznajmljivača, zajedničko osiguranje te brojni popusti.

 

Udruga ponte
e-mail: [email protected]
web: http://udruga-ponte.hr/
FaceBook stranica

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]