Naša anketa: Stolna i prijenosna računala i dalje najviše u upotrebi!

crofutsaldoccom-300px(Slika: crofutsal.com)

Zadnjih mjeseci na našem portalu imali smo objavljenu mini online anketu na koju je dosad odgovorilo 224 iznajmljivača. Dakle riječ je o iznajmljivačima koji se već služe internetom. Pitanje je bilo: Koristite li pametni telefon ili tablet za praćenje i vođenje rezervacija (iPhone, iPad, iPod, Kindle...)?

Anketa nam kaže da samo 34% naših tzv. "online  iznajmljivača" koristi pametni telefon ili tablet za praćenje i vođenje rezervacija. Zašto kažemo "online iznajmljivača"? Zato što je i dalje velik broj iznajmljivača u Hrvatskoj koji upće nemaju email i ne koriste se računalima.
​​
Više

Primjerice, podaci Turističke zajednica Ližnjana iz Istre govori da je neinternetiziranih iznajmljivača više od 50%. Ovo je pomalo zabrinjavajuć podatak. No, ovom temom ćemo se pozabaviti u posebnom članku.

Uvjerljivo vodeći u korištenju od svih modernih naprava je i dalje stolno računalo ili prijenosno računalo (laptop) kojeg koristi 60% naših članova. Pametnim telefonima se koristi 21%, a tabletima (iPad, iPod...) samo 9%. Dok 1% ih nema svoje računalo. Dakle, ovih 1% do naše su ankete došli vjerojatno preko nekog javnog računala ili putem računala od poznanika, rodbine ili prijatelja.

 

 

2 thoughts on “Naša anketa: Stolna i prijenosna računala i dalje najviše u upotrebi!

  1. Hvala vam na rezultatima ankete. Zanimljivi podaci. Ali imamo i drugu stranu priče. Turističke zajednice u nekim mjestima iznajmljivanja su neinternetizirane. Internetom se ne može ništa napraviti, nap. prijaviti goste. Oni imaju radno vrijeme do 16 sati. Jasno da subotom ne rade. Tu je dosta problema, pisanja i hodanja kao i davna vremena. Tako je u mojoj turističkoj zajednici. Zanimalo bi me jeli jedina ili ima još takvih.
    Lijepi pozdrav

    1. Poštovana, javite nam se na email: [email protected] pa da vidimo možemo li urgirati na Vašu TZ. Iako, znate novost da će se veliki dio TZ-a ukinuti u nekim destinacijama. Javite nam se pa ćemo pokušati kontaktirati Vašu TZ. Nema razloga da ne napišete i javno pod koju TZ spadate.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Releated

Iznajmljivači oslobođeni druge rate paušalnog poreza

Građani koji iznajmljuju sobe, apartmane i smještajne jedinice u turističke svrhe nisu obveznici PDV-a sve dok im isporuke u prethodnoj ili tekućoj godini ne prelaze 300.000 kuna. Iznajmljivači soba, apartmana i smještaja u kampovima i oni koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu također su oslobođenii plaćanja polovine iznosa godišnjega paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni […]

COVID-19: Daljnji razvoji – EU ponovno pokreće turizam

Smjernice o obnavljanju putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma 2020. godine Europska komisija je predstavila paket smjernica i preporuka kako bi pomogla državama članicama da postupno ukinu ograničenja putovanja, nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije COVID-19. Smjernice komisije imaju za cilj pružiti ljudima priliku za odmor i opuštanje. Čim zdravstvena situacija dopusti, ljudi bi trebali biti […]